Autorităţile locale cheltuie sume importante pe acţiuni de ecarisaj, fără prea multe rezultate

Tuesday, 08 September 2009, 11:11 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Nimeni nu verifică sau întreabă macar ce şi dacă se face, primăriile sparg banul public pe activităţi de ecarisaj după cum vrea muşchiul lor.

Spre exemplu, în ultimii cinci ani, în Bucureşti s-au cheltuit vreo zece milioane de euroi pentru câinii vagabonzi. Iar la modul în care s-au înmulţit şi populează străzile, se pare că aceştia au fost chiar mulţumiţi de modul în care autorităţile s-au ocupat de ei.

Într-un alt oraş din ţară, la Brăila, autorităţile locale au cheltuit pentru activitatea serviciului de ecarisaj 1.500.000 de lei, rezultatul fiind 15 câini prinşi şi ţinuţi într-un adăpost. Adică 100.000 de lei pentru fiecare câine, aşa, cât un salariu anual de parlamentar.

La Braşov, în 2008, au fost prinşi 5.760 de câini din care 5.672 au fost eutanasiaţi. Cum ar veni, toţi cei eutanasiaţi aveau boli incurabile, altfel eutanasierea lor ar fi ilegală. Totul a costat peste 1,2 milioane lei. Iar exemplele pot continua. Şi vor continua, pe site-ul www.catavencu.ro, unde vă vom prezenta săptămânal cazuri în care autorităţile nu doar au spart căruţe de bani, dar în care câinii care au scăpat de eutanasiere sunt omorâţi prin bătaie sau înfometare.

Citeşte mai mult în Academia Caţavencu

Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri