Coronavirus - România: 30789 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Angajaţii Metrorex au protestat pe 12 noiembrie la Guvern

Wednesday, 11 November 2009, 18:09 Sursă: NewsIn

Liderul Uniunii Sindicatelor Libere Metrou Ion Rădoi a declarat că aprobarea bugetului Metrorex pentru 2009 nu va opri greva de la metrou, sindicaliştii solicitând negocierea contractului colectiv de muncă, cu o creştere de 20% a salariului, pentru 2010.

"Nu este aşa de importat că au aprobat bugetul, pentru că oricum trebuia semnat, noi vom continua protestele şi aşteptăm să fim chemaţi la negocieri pentru a semna contractul colectiv de muncă pentru 2010, dar nu o vom face decât cu o majorare a salariului de până la 20%", a spus Rădoi.

Circa 200 de angajaţi Metrorex au protestat pe 10 şi 11 noiembrie, în faţa sediului Guvernului, nemulţumiţi că la 1 noiembrie contractul colectiv de muncă a expirat şi că bugetul de venituri şi cheltuieli pe 2009 nu fusese încă aprobat. Liderul sindicatului USLM, Ion Rădoi, a declarat că, după 15 minute de aşteptări, guvernaţii i-au anunţat că a început sedinţa de guvern şi nu mai au timp de discuţii, astfel, angajaţii Metrorex vor continua protestele în zilele următoare, conform programului anunţat iniţial.

Ulterior, Guvernul a adoptat bugetul pe anul 2009 al Metrorex, ce include majorarea salarială de 23% aplicabilă de la finele anului trecut, dar care prevede totodată anularea cheltuielilor cu tichetele de vacanţă şi tichetele cadou.

Cu toate acestea, sindicaliştii susţin că marţi, 17 noiembrie, va avea loc o grevă generală a angajaţilor de la metrou, care va bloca circulaţia cu acest mijloc de transport pâna ora 16.00.

Potrivit USLM, în 2009 numărul călătorilor s-a dublat, de la 300.000 pe zi în 2008, la 650.000 pe zi anul acesta. De asemenea, s-a redus frecvenţa de circulaţie a trenurilor de la cinci la trei minute şi s-au dat patru staţii în exploatare, fără angajarea altor salariaţi.


Vezi mai multe


Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri