Coronavirus - România: 65177 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Andronescu şi sindicaliştii din învăţământ au semnat un protocol privind rezolvarea revendicărilor

Tuesday, 05 May 2009, 11:50 Sursă: NewsIn

În protocol se menţionează că salariile şi sporurile personalului din învăţământ vor rămâne nemodificate, nu vor fi schimbate nici normele didactice şi nu vor fi disponibilizări, iar asta inclusiv în rândul directorilor unităţilor de învăţământ.

"Tot în protocol, ministerul dă asigurări că, la următoarea rectificare bugetară, vor fi suplimentate fondurile pentru cercetare aplicativă. Cât priveşte majorările ce se cuvin, conform legii, personalului din învăţământ, s-a precizat că acestea sunt luate în calcul atât în proiectul legii salarizării unice, cât şi în Ordonanţa 151, privind creşterea diferenţiată a salariilor din Educaţie, care se află pe masa parlamentului", a precizat secretarul general al Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), Liviu Pop.

Potrivit lui Pop, documentul semnat de Andronescu şi de cele patru federaţii sindicale din învăţământ a fost prezentat, miercuri, la şedinţa comună a birourilor executive ale acestora, urmând ca decizia finală privind protestele să fie luată, la unison, de toţi reprezentanţii din teritoriu.

Sindicatele din învăţământ au suspendat, luni, greva generală programată pentru zilele tezelor unice, respectiv 5, 13 şi 21 mai, după o întâlnire de aproape şase ore cu miniştrii Educaţiei şi Finanţelor.

Din cauza incertitudinilor privind ziua de marţi, inclusiv aceea legată de faptul că mulţi elevi fuseseră înştiinţaţi de şcoli să nu vină la ore, ministerul a decis să reprogrameze teza unică din data de 5 mai pentru joi, 7 mai.

Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri