Coronavirus - România: 196004 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Amendă de 100.000 de lei pentru un drum construit ilegal în Parcul Naţional Munţii Rodnei

Monday, 13 July 2009, 12:30 Sursă: NewsIn

Potrivit comisarului şef al Gărzii de Mediu Bistriţa-Năsăud, Ioan Borş, drumul a fost amenajat în zona pajiştilor alpine cu suma de 80.000 de lei, bani primiţi de organizaţie de la APIA.

"Drumul era de circa trei kilometri şi ducea spre o stână. Numai că ei au făcut o buclă de 150 de metri în incinta Parcului fără a avea nicio autorizaţie. Pentru asta le dăm o amendă de 100.000 de lei", a declarat Ioan Borş.

Administraţia Parcului Naţional Munţii Rodnei riscă la rândul ei sancţiuni fiindcă nu a anunţat, la timp, că se lucrează la drumul respectiv. 

"Drumul a început să fie construit în luna mai, iar noi abia azi (luni, n.r) am aflat despre el. Nu este corect. Administraţia are rangeri care patrulează zona şi trebuiau să ne informeze", a spus Borş, care nu a precizat cuantumul amenzii care va fi, cel mai probabil, una "complementară". 

Anul trecut, Primări Romuli s-a ales cu o amendă de 100.000 de lei după ce a construit ilegal un drum în incinta parcului.  Asociaţia crescătorilor de taurine este formată din peste o sută de membri. Preşedintele organizaţiei, Liviu Olari, nu a putut fi contactat să comenteze situaţia creată.

Parcul Naţional Munţii Rodnei se întinde pe circa 47.000 de hectare din care mai bine de 3000 sunt declarate rezervaţie a biosferei. Zona are un regim special, reglementat prin lege şi orice încălcare a lui costă.

Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri