Coronavirus - România: 706475 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Academia Caţavencu: Ministresa Plăcintă deţine ilegal funcţia de senator

Tuesday, 21 July 2009, 19:44 Sursă: Academia Caţavencu

Conform Legii privind statutul deputaţilor şi senatorilor, Capitolul IV – Incompatibilităţi, Interdicţii şi Declaraţii de Interese, calitatea de deputat sau senator este incompatibilă cu funcţiile de preşedinte, vicepreşedinte, director general, director, administrator, membru al consiliului de administraţie sau cenzor la societăţi comerciale, inclusiv instituţii de credit, la societăţi de asigurare şi cele financiare, precum şi instituţii publice.

Sorina Luminiţa Plăcintă a fost aleasă în Senatul României în 30 noiembrie 2008 şi validată în data de 19 decembrie, acelaşi an, dată la care renunţase deja la posturile de administrator al societăţilor din România, chit că femeia nici măcar nu-şi declarase unele din firme.

Surpriză, însă, la data respectivă, doamna senator era administrator al unei societăţi din Elveţia şi nu a părăsit postul pînă în data de 25 martie 2009.

Conform Legii privind statutul deputaţilor şi senatorilor, în termen de 15 zile de la constatarea incompatibilităţii, adică de la validarea în funcţia de senator, Sorin LUminiţa Plăcintă ar fi trebuit să opteze pentru una din cele două calităţi.

Citeşte mai mult
Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri