Coronavirus - România: 119683 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

A fost descoperită o nouă specie de peşte care se caţără pe stânci

Saturday, 24 January 2009, 11:28 Sursă: REALITATEA.NET

Peştele a fost colecţionat de un antropolog acum peste douăzeci de ani, din regiunea Amazonului, însă oamenii de ştiinţă de la Instituto de Zoologica din Caracas a declarat că arăta "ca şi cum ar fi fost călcat de un camion", a povestit ihtiologul Scott Schaefer.

Intrigaţi, Schaefer şi colegii săi au plecat în căutarea peştelui în regiunea unde a fost găsit, într-un afluent al râului Orinoco. Acolo ei au cules de pe stânci 84 de astfel de exemplare.

Noile analize confirmă că noua specie, Lithogenes wahari, aparţine unui grup de peşti care are două familii. Ţepii de pe capul său şi coada leagă creatura de Loricariidae, o familie de somni.

Dar aripioarele pelviane specializate, care se mişcă în faţă şi înapoi în mod independent, apar doar la Astropidae, o familie de somni căţărători din Anzi.

Combinaţia acestor caracteristici sugerează faptul că strămoşii ambelor familii trăiau în Amazon şi Orinoco, informează National Geographic.

"Găsim specii noi de peşti tot timpul, dar când aflii şi informaţii noi despre istoria biologică a unui grup, este cel mai distractiv", a precizat Schaefer.

Vezi mai multe


Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri