Coronavirus - România: 30175 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Abilități vs. studii. Tesla schimbă regulile pe piața muncii

Thursday, 06 February 2020, 11:04 Sursă: Andrei Zbîrnea

Elon Musk lucrează în acest moment la construirea echipei ce dezvoltă programe de Inteligență Artificială și îi încurajează pe tineri să se alăture echipei dedicate de la Tesla. Viitorii angajați ar urma să raporteze rezultatele muncii direct directorului companiei. Elon Musk dorește ca viitorii angajați Tesla să înțeleagă în profunzime Inteligența Artificială și să treacă un test de programare extrem de competitiv.

 

Recruții vânați pe Twitter ar urma să lucreze la sediile din California, Texas, dar și la unitățile de producție din întreaga lume. Informația a venit tot de la Elon Musk pe aceeași rețea de socializare. Vorbim de așa-numitele Gigafactories, unde Tesla produce motoare electrice și acumulatori pentru mașini electrice. În prezent, există trei astfel de unități, în Sparks (Nevada), Buffalo (New York) și Shanghai (China), urmând a se mai construi un Gifactory în Europa, cel mai probabil în zona Berlinului.

Facultatea o idee bună, dar nu o certitudine

Pentru a sublinia ideea că studiile superioare sunt importante, însă nu decisive, Elon Musk a oferit câteva exemple de antreprenori de succes care nu au terminat niciodată facultatea. El i-a menționat pe Bill Gates (Microsoft), Steve Jobs (Apple) și Larry Ellison (Oracle). Tesla dezvoltă în această perioadă tehnologie AI pentru proiecte importante, precum funcția de autopilot de la cele mai noi produse: Model 3, Model Y ș.a.

Elon Musk a mai anunțat pe Twitter că va da o petrecere în cinstea echipelor pe care le conduce (Inteligență Artificială și Departamentul Autopilot) la reședința proprie, fiind vorba de un eveniment privat. Invitații vor primi informațiile pe e-mail în cel mai scurt timp.


Vezi mai multe


Alte articole din: ȘTIINȚĂ ȘI TEHNOLOGIE
Alte articole din: ȘTIINȚĂ ȘI TEHNOLOGIE