VIDEO | Confruntarea Halep – Ostapenko din finala Roland Garros, unul dintre meciurile deceniului

Thursday, 05 December 2019, 09:57 Sursă: Realitatea.NET

Autor: Realitatea.NET

Finala de la Roland Garros din 2017, Simona Halep – Jelena Ostapenko, a fost aleasă de către rețeaua TV Tennis Channel drept unul dintre cele mai bune meciuri din acest deceniu, scrie realitateasportiva.net.

10 iunie 2017. Jelena Ostapenko abia împlinise 20 de ani. Letona ocupa locul 47 WTA și nu avea niciun trofeu important în palmares.

OK, nu am nimic de pierdut, o să încerc să trimit cât mai multe lovituri câștigătoare„, și-a spus Ostapenko înaintea finalei de la Paris.

Simona Halep era mare favorită și aștepta primul trofeu de Mare Șlem din carieră. Constănțeanca a câștigat primul set cu 6-4, apoi a condus cu 3-0 în setul doi și cu 3-1 în setul decisiv.

Jelena Ostapenko a câștigat cu 4-6, 6-4, 6-3 și a uluit lumea tenisului, întrucât nu se afla pe lista capilor de serie înainte de Roland Garros. A devenit prima jucătoare din Letonia care câștigă un turneu de Mare Șlem.

Vezi pe realitateasportiva.net cele mai importante momente din finala Roland Garros 2017.

Poate că n-am fost pregătită mental să câștig acest trofeu„, a spus Simona Halep la finalul partidei. Peste un an a fost pregătită!

Tennis Channel a mai ales două meciuri ale Simonei Halep pentru Top 10 cele mai bune confruntări ale deceniului în tenisul feminin: Halep – Kerber, Australian Open 2018 (locul 6) și Halep – Șarapova, Roland Garros 2014 (locul 5).

Adaugă părerea ta
Alte articole din: ALTE SPORTURI