Coronavirus - România: 19907 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Baschetbalistul turc oprit pe aeroportul din Otopeni îl acuză pe Erdogan: Un dictator, e Hitler!

Saturday, 20 May 2017, 15:27 Sursă: REALITATEA.NET

Kanter a venit la Bucureşti de la Frankfurt şi e cunoscut ca un susţinător al lui Fethullah Gülen, adversarul preşedintelui Recep Tayp Erdogan. Lui Kanter i s-ar fi anulat paşaportul chiar în timp ce se afla în avion spre România. Sportivul l-a acuzat pe preşedintele Erdogan, de pe aeroportul Otopeni, că se află în spatele acestei acţiuni și l-a comparat cu Adolf Hitler. 

"Salut, tuturor! Vreau să vă spun că suntem în România și că m-au anunțat că mi-a fost anulat pașaportul de către Ambasada Turciei. Am fost reținut aici ore întregi de către acești doi polițiști. Binențeles, în spatele acestui lucru stau înclinările mele politice si tipul care a făcut asta este Recep Tayyip Erdoğan, președintele Turciei. Știți cine e. I-a atacat pe oamenii aceia la Washington, e un om foarte rău, un dictator, e Hitler al secolului nostru.", a transmis baschetbalistul.

Contactată de Realitatea TV, Ambasada Turciei la Bucureşti nu a dorit să comenteze incidentul. 

România este a opta ţară din cadrul turneului global Enes Kanter Light Foundation. Până acum, jucătorul a vizitat ţări precum Coreea, Thailanda sau Indonezia. Enes Kanter a ajuns în România din Frankfurt. 

Potrivit jurnaliştilor de la BBC, Enes Kanter ar fi întrerupt legăturile cu familia din Turcia după ce şi-a anunţat susţinerea pentru clericul Fethullah Gülen, căruia președintele Recep Tayyip Erdogan i-a atribuit tentativa de lovitură de stat împotriva sa. De altfel, de -a lungul timpului, baschetbalistul a avut mai multe mesaje pro Gulen pe Twitter. 

Presa internaţională a scris despre problemele pe care le-a avut sâmbătă baschetbalistul din NBA Enes Kanter, care nu a putut intra în România şi a rămas câteva ore în aeroport deoarece paşaportul i-a fost anulat. Jurnalele menţionează faptul că baschetbalistul este un susţinător al lui Fethullah Gulen şi un critic al preşedintelui turc Recep Tayyip Erdogan, un site din Turcia numindu-l pe sportiv "fiul spiritual al lui Gulen". Kanter a anunţat că va susţine o conferinţă de presă la New York.

"Jucătorul din NBA Enes Kanter, eliberat după ce a fost reţinut în România", a titrat New York Times. Potrivit jurnalului american, NBA a anunţat că a colaborat cu Departamentul de Stat pentru a obţine eliberarea lui Kanter şi pentru a se asigura că sportivul ajunge în siguranţă la Londra. "Kanter, care a împlinit sâmbătă 25 de ani, este cunoscut ca susţinător al lui Fethullah Gulen, clericul stabilit în SUA pe care Erdogan l-a acuzat că a orchestrat tentativa eşuată de lovitură de stat de anul trecut. Dacă Enes Kanter ar fi fost deportat în Turcia în loc să fie lăsat să îşi continue călătoriile, el ar fi putut ajunge la închisoare. Autorităţile din Turcia au arestat mii de oameni despre care se crede că îl susţin pe Gulen", adaugă New York Times.

Washington Post scrie că jucătorul se află la Londra şi va reveni în SUA, unde, duminică, va susţine o conferinţă de presă la New York, potrivit News.ro.Enes Kanter este al nouălea jucător turc care evoluează în NBA. El a fost exclus din naţionala Turciei tot pe motiv de orientări politice. Uriaşul Kanter are în prezent un contract de 70 de milioane de dolari pe patru ani cu Oklahoma City Thunder. Salariul său în acest sezon este 17,5 milioane de dolari.


Citeste totul despre:


Alte articole din: SPORT
Adaugă părerea ta
Alte articole din: SPORT