Coronavirus - România: 66631 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

EURO 2016. Guvernul francez impune restricţii la vanzarea de alcool în timpul campionatului

Monday, 13 June 2016, 16:17 Sursă: REALITATEA TV

Când vine vorba despre luptele suporterilor de la EURO2016, vânzarea de alcool este în centrul polemicilor.

Le-am cerut prefecţilor să ia toate măsurile adecvate pentru a interzice - cu o zi înainte, în ziua meciului şi în zilele când fan zone-urile se deschid - vânzarea, consumul şi transportul băuturilor alcoolice în zonele sensibile.

La cererea ministrului de Interne, prefectul din Lyon a decis să interzică vânzarea de alcool către suporteri în ziua meciului. Restricţiile vin după trei zile consecutive de lupte între fanii englezi şi cei ruşi.

"Servirea este liberă. Pentru că nu avem voie să vindem alcool în exterior, dar în interior da.", spune un patron de local. 

Din cauza violenţelor, UEFA a avertizat că Anglia şi Rusia riscă descalificarea. Antrenorul Angliei şi vârful Wayne Rooney au făcut un apel la suporteri. 

"Aş vrea să-i rog pe fani să nu călătorească dacă nu au bilet pentru meci. Iar fanilor cu bilet le cer să fie în siguranţă, sensibili şi să ofere în continuare susţinere jucătorilor.", spune WAYNE ROONEY, atacant al naţionalei Angliei.

Şase britanici, trei francezi şi un austriac vor fi judecaţi în Franţa pentru violenţă. Pe de altă parte, procurorii spun că aproximativ 150 de fani ruşi care sunt încă liberi au provocat violenţele de la Marsilia. 


Vezi mai multe


Alte articole din: SPORT
Alte articole din: SPORT