Coronavirus - România: 201032 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Burleanu, şeful FRF: Am adus un expert în revirimente rapide

Thursday, 07 July 2016, 21:00 Sursă: REALITATEA.NET

"Daum este un reprezentant de top a fotbalului modern de astăzi şi poartă cu sine un transfer al unei mentalităţi de performanţă. Are capacitatea de a se adapta rapid situaţiilor dificile şi de a obţine rezultate. Nu spun că am adus un magician care va face minuni. Am adus un expert în revirimente rapide. Am ales antrenorul care are capacitatea de a creşte coeziunea grupului şi poate construi performanţă alături de jucătorii selecţionabili. Nu am căutat un selecţioner de o calificare. Ne interesează Cupa Mondială din 2018 în aceeaşi măsură ca Euro-2020. Daum are profil de formator în construcţia echipelor, cu rezultate pe termen mediu şi lung", a spus Burleanu.

Răzvan Burleanu a menţionat că obiectivul lui Daum este calificarea la CM din 2018, însă a precizat că îşi doreşte o colaborare cu tehnicianul german cel puţin până în 2020.

"Echipa naţională are nevoie de un selecţioner care să evalueze optim fiecare jucător selecţionabil, iar domnul Daum poate îndeplini acest obiectiv. Ne-am dorit un profesionist alături de care să construim fotbalul românesc pentru 20 de ani. Suntem interesaţi de tot ce înseamnă viitor, dar suntem preocupaţi şi de realităţile prezentului, iar Christoph Daum reprezintă opuţinea ideală pentru întregul staf din federaţie", a explicat Burleanu.

Tehnicianul german Christoph Daum este noul antrenor principal al naţionalei României, propunerea administraţiei FRF pentru postul de selecţioner fiind aprobată, joi, de Comitetul Executiv.

Cristoph Daum a antrenat ultima dată până în martie 2014, pe Bursaspor. Anterior, el a mai condus echipele FC Koln, VfB Stuttgart, Beşiktaş, Bayer Leverkusen, Fenerbahce, Austria Viena, Eintracht Frankfurt şi FC Bruges.

El a câştigat titlul cu VfB Stuttgart (1991/1992), Beşiktaş (1994/1995), Austria Viena (2002/2003) şi Fenerbahce (2003/2004 şi 2004/2005).

Reprezentativa României a fost învinsă, la 19 iunie, la Lyon, cu scorul de 1-0, de selecţionata Albaniei, în ultimul meci al Grupei A şi a fost eliminată de la Campionatul European. România a ocupat ultimul loc în Grupa A. România a pierdut anterior cu Franţa, scor 1-2, şi a remizat cu Elveţia, scor 1-1. Jucătorii antrenaţi de Iordănescu aveau ca obiectiv calificarea în optimile de finală ale Euro-2016.


Vezi mai multe


Alte articole din: SPORT
Alte articole din: SPORT