Votul crucial pentru Guvern, pe 29 ianuarie

Monday, 20 January 2020, 14:34 Sursă: Realitatea.NET

”Suntem în sesiune extraodrinară. Senatul a fost sesizat pe o ordonanță organică, iar Camera Deputaților pe alt ordonanță

Până pe 27 se vor depune amendamentele pe legea de azi, cu care a venit guvernul prin asumare, de schimbare a alegerilor locale.

Pe 29 are loc prezentarea și dezbaterea. Vom intra cu prezentarea și votul pe moțiune într-o sesiune ordinară.

La Camera Deputaților, ziua de 28 ianuarie, plen pentru votarea proiectului privind pensiile speciale.

Nu mai avea rost ca PSD să faca altă solicitare de sesiune extraordinară.

Pe 28 va fi dezbatere plus vot final”, a declarat Marcel Ciolacu, luni.

Întrebat ce va face PSD dacă trece moțiunea, Marcel Ciolacu a declarat: ”Am justificat de ce depunem această moțiune și strângem semnături. Se încalcă o linie roșie a democrației și acest lucru nu este permis nimănui. Aceste legi trebuie să fie predictibile, trebuie discutate conform deciziilor CCR și ale Comisiei Europene”.

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, susține că a înțeles dorința președintelui Klaus Iohannis de a nominaliza un premier de la PNL, dacă va pica actualul Guvern, însă arată că PSD este pregătit pentru orice scenariu, inclusiv pentru alegeri anticipate.

”În primul rând, am justificat de ce depunem această moțiune, de ce strângem semnături de la PSD și UDMR: se încalcă o linie roșie a democrației. Nu putem schimba reguile în timpul jocului. Părerea noastră este că această moțiune va trece, iar apoi vom vedea.

Președintele desemnează primul ministru și am luat act despre faptul că domnul președinte dorește în continuare un Guvern al PNL, dar noi vom merge la Cotroceni pentru a vedea care sunt pozițiile.

Suntem pregătiți pentru orice scenariu, În cadrul Consiliului Național al PSD se ajustează programul de guvernare. Noi suntem pregătiți pentru orice și pentru alegeri anticipate. Nu suntem pretiți pentru alegeri în trei tururi, se tot alege până va ieși candidatul PNL, eventual cel al PSD fiind interzis în alegeri.

Președintele României, care are atributul de a desemna un prim-ministru a spus că dorește un Guvern al PNL, dar am specificat extrem de clar faptul că depunerea acestei moțiuni de cenzură este o înțelegere punctuală cu cei de la UDMR și nu un acord pentru o viitoare majoritate.”, a spus Marcel Ciolacu.

 
Alte articole din: POLITICĂ
Adaugă părerea ta
Comentarii Existente
2020-01-20 19:49:23
Robert

Dati jos acest guvern nenorocit, prima casa vor s-o inchida pentru ca romanii sa plateasca dobanzi si rate numai bancilor straine la tarife marite. Nenorociti tara complet.

Alte articole din: POLITICĂ