Coronavirus - România: 209648 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Vasile Dâncu: Presa are un rol foarte important şi trebuie sprijinită

Monday, 29 August 2016, 12:43 Sursă: REALITATEA TV

Valentin Jucan le-a trimis o scrisoare principalilor lideri politici din România, printre care Liviu Dragnea, Vasile Blaga sau Alina Gorghiu, prin care le cere să ia măsuri concrete pentru că încrederea românilor în mass-media tradiţionale tinde în acest moment spre zero.

,,Niciun reprezentant al domniilor voastre nu a reușit să pună în dezbatere publică, într-o manieră credibilă, principalele teme din audiovizual: reforma Consiliului Național al Audiovizualului - C.N.A., reforma Televiziunii publice - T.V.R., fiscalizarea și cadrul de finanțare a presei. Prin lipsa de expertiză a “specialiștilor de partid”, mass-media a ajuns aproape de disoluție iar prin acest lucru publicul român a fost prejudiciat", se arată în scrisoarea trimisă de Valentin Jucan liderilor politic.

În această situaţie, membrul CNA e sigur că partidele politice vor intra în campania pentru alegerile parlamentare alături de o presă ce va reflecta exercițiul electoral în mod distorsionat.

"În acest context, vă propun ca, până la alegerile parlamentare, să creați un grup de lucru format din reprezentanții tuturor categoriilor de presă dar și reprezentanți ai societății civile din domeniul audiovizual, care să poată să pună la dispoziția noului parlament un set de măsuri care să sprijine presa și care, în egală măsură, să-i ofere garanții de independență. Reformarea C.N.A. și reformarea T.V.R. trebuie să fie, de asemenea, priorități în cadrul acestui grup de lucru", le-a mai transmis Valentin Jucan politicienilor.

Referitor la acest subiect, vicepremierul Vasile Dîncu a declarat că presa are un rol foarte important şi trebuie sprijinită.

"După părerea mea, cred că va reacţiona şi piaţa media. Noi, în acest moment, ţinând cont de situaţia în care se află televiziunile din România, nu mai putem să punem dări în plus şi chiar şi acestea pot să fie foarte mult, pentru că ar trebui pentru sănătate informaţională a unei societăţi să să sprijimim mass-media din România", a precizat vicepremierul Vasile Dâncu.

 

Vezi mai multe


Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ