Tudose, despre Legile Justiției: Ca să nu ne mai chinuim, să le ducem direct în Parlament!

Tuesday, 10 October 2017, 02:07 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

"Ca să nu ne mai chinuim, eu cred că legile Justiţiei ar trebui duse direct la Parlament, să facă consultări, să se ducă în Comisii", a afirmat Tudose. El a precizat că în acest sens este necesar şi acordul politic al coaliţiei.

În ceea ce priveşte Inspecţia Judiciară, premierul a spus că este necesară o dublă subordonare. "În mod normal, Inspecţia Juridică ar trebui să fie un organism independent. Numai că cine îi numeşte? Şi atunci, poate apărea subordonarea. Poate veni cineva cu o soluţie. Trebuie şi un anumit control apoi - dacă oamenii ăia superbi care sunt puşi o iau razna? O soluţie.... am vorbit cu domnul Toader să încercăm să imaginăm o dublă cheie, să nu fie doar mâna cuiva, ci şi a altcuiva, iar dacă ambele decid că lucrurile au luat-o razna, să poată interveni. Teoretic, încă legile justiţiei nu sunt la Guvern, aşteaptă nişte avize, Comisia de la Veneţia se întruneşte parcă abia prin decembrie, poate atunci Parlamentul şi-o asumă", a afirmat premierul, scrie news.ro.

El a mai spus că susţine legea răspunderii magistraţilor, dar într-o anumită formă. "Nu în ideea de a le pune hăţ, dar un pic de responsabilitate trebuie. Nu să facem un căpăstru. Luăm la întâmplare un magistrat, când numără speţele în zeci, sute de dosare, e o problemă, nu poţi să faci asta fără să faci o greşeală", a mai spus Tudose.

Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri