Alegeri locale 2020 Vezi mai multe detalii

Traian Rece, președintele interimar al PDS: Îl voi da în judecată pe Teodor Meleșcanu

Friday, 26 September 2014, 18:12 Sursă: REALITATEA.NET

"Îl voi da în judecată pe Teodor Meleșcanu pentru hoție. Dacă Curtea Constituțională nu-mi dă niciun răspuns sau îmi dă un răspuns nefavorabil, săptămâna următoare, cu avocații, îl voi acționa în judecată pentru hoție, pentru însușirea unor bunuri și pentru jignirea adusă mie și partidului", a afirmat președintele PDS la o conferință de presă, informează Agerpres.

Pe de altă parte, Traian Rece afirmă că Meleșcanu ar trebui să-i înapoieze "aproximativ 180.000 de euro", banii reprezentând efortul financiar propriu în logistica și resursa umană a partidului, care au fost folosiți în vederea strângerii semnăturilor pentru Teodor Meleșcanu. Mai departe, șeful PDS a afirmat că va depune la Curtea Constituțională o adresă prin care informează că Teodor Meleșcanu nu poate să beneficieze de acele semnături, pentru că sunt obținute de PDS, existând acte care dovedesc acest lucru.

Liderul PDS a precizat că face acest demers după ce BEC i-a acordat un răspuns negativ, cu privire la cererea pe care i-a adresat-o de retragere a semnăturilor, în baza cărora a fost admisă candidatura lui Teodor Meleșcanu la prezidențiale.

"Nu am făcut, în definitiv, decât să-i retragem sprijinul politic, să nu-l mai facem de râs. Am depus la BEC o cerere de retragere, am cerut să ni se dea (n.r. — semnăturile) și ni s-a spus de către BEC că Alianța nu poate să funcționeze. Mi s-a spus de la BEC, cu franchețe, că 'nu mai puteți să le luați (n.r. — semnăturile), v-a păcălit și ați fost prost, sunt ale lui'", a susținut Traian Rece.

 

Mai multe pe Agerpres.

 

Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ