Coronavirus - România: 20103 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Schimbările din Justiție provoacă tensiuni între vicepreședintele CSM și Inspecția Judiciară

Tuesday, 07 November 2017, 23:43 Sursă: REALITATEA.NET

Vicepreşedintele CSM, procurorul Cristian Ban, a declarat, într-un interviu pentru ziare.com, că sincopele comunicării dintre inspectori Inspecţiei Judiciare nu trebuie folosite ca pretext pentru înfiinţarea unei instituţii controlate politic, precizând că cea mai adecvată formă de funcţionare a IJ este de a fi în subordinea CSM.

Ban a făcut referire şi la poziţia iniţială a conducerii Inspecţiei Judiciare, despre care, susţine acesta, iniţial a agreat ideea de trecere a instituţiei în subordinea Ministrului Justiţiei, precizând că este "surprinzătoare şi interesantă". În replică, reprezentanţii Inspecţiei Judiciare susţin că multe dintre susţinerile vicepreşedintelui CSM "reprezintă o distorsionare profundă a realităţii care decredibilizează Inspecţia Judiciară şi conducerea acesteia în încercarea de a le atrage într-o zonă străină de misiunea conferită de lege".

"Considerăm că este foarte grav ca un membru al Consiliului Superior al Magistraturii să lanseze în spaţiul public scenarii alarmiste privind cursul relaţiilor dintre clasa politică şi magistraţi, caracterizat printr-o pretinsă stare de beligeranţă. Asemenea scenarii, prin temerea indusă în rândul judecătorilor şi procurorilor, facilitează manipularea în vederea aderării la o idee periculoasă, promovată deasemenea în cadrul interviului, în sensul căreia Inspecţia Judiciară nu ar fi decât un “instrument” utilizat de clasa politică pentru exercitarea de presiuni asupra magistratilor şi membrilor Consiliului Superior al Magistraturii care vor <deranja>", transmite Inspecţia Judiciară, printr-un comunicat de presă.


Vezi mai multe


Alte articole din: POLITICĂ
Adaugă părerea ta
Alte articole din: POLITICĂ