Coronavirus - România: 18791 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Tăriceanu: MCV nu este Dumnezeul nostru pe pământ. Nu aș refuza un pact pe justiție

Tuesday, 23 October 2018, 23:05 Sursă: REALITATEA.NET

Liderul ALDE a precizat că nu întotdeauna oficialii de la Bruxelles au primit informațiile corecte din România, iar, din acest motiv, rapoartele MCV apar informații greșite.

„MCV nu e Dumnezeul nostru pe pământ. Nu înseamnă că documentul odată elaborat e perfect, literă de lege, lacrimă. În raportul de anul trecut am văzut multe greșeli. (...) MCV nu a fost gândit să funcționeze sine die. Am sesizat că acest mecanism e folosit ca un instrument de control, presiune, nu de verificare.”, a declarat Tăriceanu la Digi 24.

Liderul ALDE a precizat că preferă menținerea MCV în cazul României dacă asta e varianta ca să se lămurească problema protocoalelor și a implicării serviciilor secrete în Justiție.

„Între varianta de a face demersuri disperate, de a închide MCV, dar a pune mizeria sub preș, și cealaltă variantă să ținem MCV ul deschis, dar să găsim un remediu de fond la aceste probleme, eu aleg a doua variantă”, a spus Tăriceanu.

Șeful ALDE a spus că a avut satisfacție când a văzut că experții Comisiei de la Veneția au menționat în avizul lor problema protocoalelor secrete ale SRI cu instituții din sistemul juridic, însă e surprins că oficialii nu spun nimic despre efectele acestora asupra cetățenilor.

"Comisia de la Veneția a spus să se revizuiască mecanismele de supraveghere a magistraților și rolul și mecanismele de control ale serviciilor secrete. Pentru mine, nu pentru mine personal, este o satisfacție, penru că a existat o dezbatere îndelungă, toată această chestiune cu protocoalele, iată că experții Comisiei de la Veneția afirmă că vede această problemă și trebuie rezolvată. Mie mi se pare că asta prezintă o problemă foarte serioasă pentru România", a afirmat el.

Întrebat despre disponibilitatea de a semna un pact pe Justiție, Tăriceanu a spus că nu respinge ideea, dacă șeful statului Klaus Iohannis i-ar propune acest lucru, miercuri, la Cotroceni, însă "depinde ce punem în el".

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Vezi mai multe


Alte articole din: POLITICĂ
Adaugă părerea ta
Alte articole din: POLITICĂ