Surpriza din sondajul SOCIOPOL. Cine este cel mai popular lider politic al momentului

Friday, 03 January 2020, 16:24 Sursă: Realitatea PLUS

Autor: Realitatea.NET

Potrivit analizei făcute de Sociopol, victoria lui Iohannis în alegerile prezidențiale este cea care a determinat cifra spectaculoasă pentru PNL.

Astfel, creșterea PNL a venit pe fondul victoriei lui Iohannis. Dar aceasta este o evoluție asemănătoare cu cea de după alegerile din 2014, când Iohannis a câștigat primul mandat.

PSD, în schimb, ar obţine doar 23% din voturi, adică jumătate scorul PNL, în timp ce USR-PLUS doar 13%, adică scorul obţinut de Dan Barna. Pro România ar avea 5%, dar UDMR, PMP şi ALDE nu ar mai intra în Parlament, pentru că ar obţine sub 5 procente.

La capitolul încredere în politicieni, pe primul loc este Raed Arafat, în opinia Sociopol, asta deşi secretarul de stat nu este politician cu acte în regulă. Conduce cu 51%, în timp, ce preşedintele Klaus Iohannis este pe locul 2, cu 38%. Pe locul 3 este Gabriela Firea, urmată de Ludovic Orban.

Sondajul Europol acordă o atenţie sporită lui Raed Arafat. Mai exact demiterii acestuia de către Guvernul PNL. La întrebarea “În ce măsură sunteți de acord cu demiterea lui Raed Arafat de la conducerea Departamentului pentru Situații de Urgență?”, mulţi români s-au declarat împotrivă. Mai exact, 51% dintre cei chestionaţi. Potrivit analizei Sociopol, este foarte posibil ca această măsură, spre deosebire de celelalte de pînă acum, să lase o emoţie negativă în rândul populaţiei. 

Adaugă părerea ta
Comentarii Existente
2020-01-03 16:47:57
dracusorul rosu

Nah...cu aceasta ocazie am aflat ca avem un nou D-zeu, in persana lui Arafat. Ce bajbaieli, ce Apuseni. ce Sutghiol, Colectiv sau Caracal...astea-s apa de ploaie....

2020-01-03 18:11:40
DiasPOOLA

Si cate sute de mii sau milioane de vieti a salvat sistemul creat de el nu le contorizezi, ma dobitocule? Nu ai nicio circumvolutiune pe creier sa judeci singur?

2020-01-04 08:17:57
Marinarul

Categoric toti neavizatii emit pareri de specialist.Realitatea este ca Arafat sa comportat la conducerea situatiilor de urgenta ca oricare dintre admiratorii sai.Cel mai elocvent caz de incompetenta(devastatoare) este accidentul de pe lacul Sutghiol.Cei care il sustin sa-si imagineze ca au cunoscuti printre victime si sa gandeasca ce ar face EI ? Daca au alte solutii decat cele intamplate atunci inseamna ca Arafat trebuie sa plateasca..... Eu nu accept ca Arafat sa-mi salveze familia in situatii critice(Doamne ferste).Am scris acest scurt comentariu IN TOTALA CUNOSTINTA DE CAUZA.Dumnezeu sa odihneasca in pace victimile.

2020-01-04 09:44:12
Olimpia

Un sondaj de doi lei ...opera unui simpatizant psd ! Ce descreerati mai votează psd ? De unde obțin 23°/° ?

2020-01-04 16:58:47
Moromete

Pfuuu Da miroase aici.. Mai e cineva pe acici ? !!!! Mai vouă nu vă miroase ? ..A MANIpulare ? Adică mesaul este: PMP, UDMR să se răscioale împotriva PNL, PNL să șadă blând și obligatoriu păstrat ARAFAT (cu fața de masă-n cap) . ESTE CINEVA CARE ARE ÎNDOIELI CĂ UN ”SONDAJ” FĂCUT DE BOLȘEVICI (psd) ajută PNL ? Arata ca ”Știați că ..” din ziarul PCR ..Scânteia .. Ceva de genul: Știați că în SUA mor anual un număr de x oameni din cauza drogurilor ? Tulai Doamne ! Știați că la Moscova s-a inaugurant un Centru medical ultra și foarte dotat ( că nu ajungi bine și deja ești sănătos numai dacă vezi dimensiunea acului de la seringă, de zici că-i spital de cai). Măi da sănătoși sunt rușii de zici că au transformat vodca-n ceai nu alta ! Cam ăsta-i mesajul PSD ..bătaie de joc la adresa românilor ! Am sărăcit destul din minciuni și tovarășii încă nu au înțeles.

Alte articole din: Ultimele Stiri