Coronavirus - România: 508345 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

"Suntem favorabili abordării în două etape a aderării României la Schengen". Anunţul ambasadorului

Wednesday, 07 October 2015, 19:04 Sursă: REALITATEA.NET

"Presupun că preşedinţia UE, când a pregătit Consiliul JAI, a ajuns la concluzia că sunt suficiente dovezi că nu va fi unanimitate în consiliu în această privinţă. De aceea, preşedinţia ar fi retras această chestiune de pe agendă. În ceea ce priveşte Finlanda, poziţia finlandeză vine de la guvernul anterior. Potrivit acesteia, noi am fi favorabili unei abordări în două etape a aderării la Schengen", a declarat Paivi Pohjanheimo, pentru MEDIAFAX.

Potrivit unor surse oficiale, Franţa, Germania, Olanda şi Finlanda au fost statele care s-au opus introducerii pe agenda Consiliului JAI din 8-9 octombrie a aderării României şi Bulgariei la spaţiul Schengen, francezii fiind cei mai vehemenţi, iar partea română a fost în cele din urmă de acord.

Conform surselor citate, Franţa a fost cea mai vehementă voce împotriva introducerii pe agenda Consiliului JAI a aderării României la spaţiul Schengen. Aceleaşi surse susţin că partea română nu a insistat pentru discutarea problemei şi a fost de acord cu amânarea discuţiilor, în condiţiile în care un eventual vot negativ ar fi însemnat reluarea întregii proceduri de aderare.

Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ