Coronavirus - România: 110217 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Serialul ”Vin românii”,noi dispute în țară:Dacă TVR ar generaliza alcoolicii și pedofilii britanici?

Sunday, 08 March 2015, 12:28 Sursă: REALITATEA.NET

Ion Jinga, ambasadorul roman la Londra, a scris producatorilor documentarului, invinuindu-i ca readuc in prim plan stereotipuri negative, informeaza The Guardian. In plus, trei parlamentari romani au scris ambasadorului britanic la Bucuresti, afirmand ca emisiunea "incita la ura si discriminare", arata aceeasi sursa.

In epistola acestora se arata: "Va rugam sa luati in considerare ce reactie ar aparea daca TVR, televiziunea publica din Romania, ar lansa o campanie de denigrare indreptata catre cetatenii britanici din Romania, generalizand cazurile de alcoolism si pedofilie intalnite in randul unor cetateni britanici (cazuri pe care suntem sigur ca le stiti) si le-ar transforma intr-o imagine generalizata a cetatenilor britanici din Romania. Documentarul difuzat de Channel 4 face exact acest lucru". Channel 4 afirma ca documentarul, impartit in mai multe parti, ultima fiind difuzata marti, arata viata romanilor care incearca sa-si construiasca un nou viitor in Marea Britanie, sustinand ca arata adevarul din spatele titlurilor din presa pe tema imigratiei.

Daca prima parte a documentarului este centrata pe Alex, un roman care locuieste intr-o parcare din Londra, in a doua si a treia parte a emisiunii este aratata saracia din Romania, unde cei mai bogati 10% dintre romani se afla printre cei mai saraci 10% britanici, se arata in documentar.


Emisiunea a starnit vii reactii si in regat, unde studentii romani au protestat in fata sediului televiziunii.

In ceea ce-l priveste pe amdasadorul roman la Londra, acesta sustine ca emisiunea ignora faptul ca romanii care locuiesc in Marea Britanie, in marea lor majoritate, sunt oameni bine integrati in societate si in comunitatea locala. Numai din randul medicilor si asistentelor, peste 4.000 sunt in Marea Britanie, spune acesta.

Mai multe pe ziare.com

Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ