Senatul are buget cu pensii speciale incluse!

Monday, 09 December 2019, 18:13 Sursă: agerpres.ro

Autor: Realitatea.NET

Senatorii au adoptat, luni, cu 61 de voturi "pentru", unul "împotrivă" şi 28 de abţineri, proiectul de hotărâre privind bugetul Senatului pe anul 2020. Senatorul USR Florina Presadă a declarat, după adoptarea hotărârii, că a votat "împotrivă" pentru că în buget sunt alocaţi bani pentru indemnizaţiile foştilor senatori.

Senatorii au adoptat, luni, cu 61 de voturi "pentru", unul "împotrivă" şi 28 de abţineri, proiectul de hotărâre privind bugetul Senatului pe anul 2020.

Bugetul Senatului României pe anul 2020, finanţat din resurse de la bugetul de stat, se stabileşte la suma de 257.541.000 lei credite de angajament şi 254.856.000 lei credite bugetare, din care cheltuielile curente reprezintă 242.931.000 lei. Din această sumă, cheltuielile de personal însumează 182.508.000 lei şi cele pentru bunuri şi servicii 27.384.000.

Totodată, cheltuielile de capital se ridică la 14.610.000 lei.

Bugetul de venituri şi cheltuieli pentru activităţi finanţate integral din venituri proprii desfăşurate pe lângă Senatul României cuprinde, la venituri, suma de un milion lei, iar la cheltuieli aceeaşi sumă.

Bugetul Senatului va fi transmis Ministerului Finanţelor Publice şi inclus în proiectul bugetului de stat pe anul 2020.

Senatorul USR Florina Presadă a declarat, după adoptarea hotărârii, că a votat "împotrivă" pentru că în buget sunt alocaţi bani pentru indemnizaţiile foştilor senatori.

"Eu am fost acel vot contra, pentru că am constatat că în acest buget există 15 milioane de lei alocaţi pentru indemnizaţiile foştilor senatori, este vorba despre pensiile speciale pentru foştii senatori. Constat că această sumă creşte faţă de anii anteriori şi vreau să atrag încă o dată atenţia asupra acestei nedreptăţi care se face cetăţenilor români", a spus Presadă.Adaugă părerea ta
Comentarii Existente
2019-12-10 09:16:16
Constantin Gadea

O PROPUNERE BOMBA.. Ce-ar fi s-o auzim pe ,, Viespea” sau pe ,,Veselie” de la RTv, care il modereaza, de regula si cu sufletul la gura, pe fostul presedinte Traian Basescu, ca urmeaza o emisiune bomba, in care Basescu in persoana va face un anunt bomba. De fapt, trebuie sa recunoastem ca respectivul post RTv se situiaza pe primul loc in lume, in ce priveste retinerea telespectatorilor pe post cu informatii ,,bomba”. Ce-ar fi deci, sa-l vedem pe Basescu anuntand vessel, ca ,,I S-A PROPUS –NICI MAI MULT, NICI MAI PUTIN –CA SA SE INSCRIE IN PSD SI SA PREIA CONDUCEREA PSD, PENTRU A-L TRANSFORMA INTR-UN PARTID DE CENTRU STANGA, ATASAT IDEALULUI SA FIM SI SA RAMANEM PE VECI IN UE”. In ce ma priveste pe mine, o asemenea veste m-ar surprinde, dar nu m-ar soca si nici nu m-ar contraria in vreun fel. Dimpotriva, m-as bucura nespus de mult, pentru ca sunt un fan al lui Basescu, de care sunt sigur ca este un patriot atasat sufleteste de neam si de tara ca maresalul Antonescu si cel mai competent dintre toti politicienii pe care ii avem astazi si , urmare a acestui fapt, este singurul care ar putea transforma PSD-ul ( un partid fatis antiromanesc,antidemocrat, tradator, infractor si antioccidental) intr-un partid de centru-stanga democrat si proeuropean. Basescu este singurul care se zbate pentru intregirea tarii cu teritoriile rapite de rusi si una din cai este ca ,,Republica Moldova” sa faca o halta prin UE inainte de a ajunge acasa. Cum comentati o asemenea posibila instiintare facuta public chiar de catre Basescu, anume ca este solicitat sa reformeze partidul lui Iliescu. Eu cred ca ar putea s-o faca si ar inceta razboiul romano-roman.

2019-12-10 09:20:25
Constantin Gadea

CEA MAI MARE NERUSINARE AR FI SA ACORDAM PENSII SPECIALE SENATORILOR SI DEPUTATILOR.

2019-12-10 09:21:47
Constantin Gadea

NU EXISTA PENSII SPECIALE CONSTITUTIONALE ! Constitutia nu prevede ,,PENSII SPECIALE” pentru nici o categorie de oameni. Toate pensile, absolut toate, trebuie acordate numai pe baza contributivitatii. Nu mai militarii trimisi in misiuni riscante in afara tarii, pot primi pensii speciale, dupa ce se introduce in Constitutie un articol nou, care sa le acorde acest drept. La noi, s-au fixat hoteste salarii si pensii speciale, de catre politicieni fara Dumnezeu, carora functia de decizie le-a permis sa se asigure pe sine de pensii cat mai mari, rusinoase si absolut nemeritate. Un exemplu este marirea exagerata a salariilor magistratilor de catre fostul ministru al Justitiei Stoica Valeriu si ,,decizia” Curtii Constitutionale ca ,,pensile speciale pentru magistrati sunt constitutionale”. Ce sa ne mai miram ca tara aceasta batjocorita de ciuma rosie imbuiba cu pensii astronomice, de 30 de ani, pe toti fostii tortionari securisto-comunisti care ar fi meritat sa fie judecati de popor. Poporul roman este cu certitudine de accord cu desfiintarea pensiilor speciale, inclusiv cu cele ale magistratilor.

Alte articole din: Ultimele Stiri