Meleșcanu pleacă de la șefia Senatului! CCR a decis că a fost pus nelegal în funcţie

Wednesday, 22 January 2020, 10:22 Sursă: Realitatea.NET

Autor: Realitatea.NET

UPDATE TEODOR MELESCANU: Potrivit unor surse oficiale, judecătorii constituţionali au stabilit că alegerea lui Meleşcanu în funcţia de preşedinte al Senatului s-a făcut nelegal, aceasta fiind susţinut de PSD ca fiind din partea grupului ALDE, în vreme ce ALDE l-a exclus. Decizia ar fi fost deja stabilită înainte de termenul de azi, însă diverşi judecători au lipsit la termenele anterioare.

Mai exact, CCR a decis că legea a fost încălcată prin susținerea și propunerea la șefia Senatului de către PSD a unui politician care făcea parte din grupul ALDE.

CCR se prounță joi pe cererea de demitere a lui Teodor Meleșcanu de la șefia Senatului.

Curtea Constituțională va decide dacă alegerea lui Teodor Meleșcanu în funcția de președinte al Senatului a fost conformă cu legea. Judecătorii CCR au programat o ședință în care vor discuta contestația depusă de 33 de senatori ALDE, PNL, PMP și UDMR, la momentul desemnării sale în cea de-a doua poziție în ierarhia statului.

Contestația se referă la încălcarea regulamentului Senatului în septembrie, când Meleșcanu a fost ales ca președinte, cu sprijinul PSD și în detrimentul ALDE, partid pe care Meleșcanu îl reprezenta la acea vreme. Practic, Meleșcanu și-a trădat partidul în momentul în care Călin Popescu Tăriceanu a scos ALDE de la guvernare. Deși nu demisionese din partidul condus de Tăriceanu, a acceptat susținerea PSD și a fost nominalizat din partea social-democraților. ALDE, la rândul său, a avut un candidat propriu, pe mai puțin cunoscutul Iani Popa. Aici este controversa - un partid, ALDE, a avut practic doi candidați, ceea ce, în opinia senatorilor din opoziția parlamentară, contravine regulamentului.

Judecătorul raportor în acest caz, Daniel Morar, a recomandat admiterea sesizării depuse de Călin Popescu Tăriceanu împotriva alegerii lui Meleșcanu în funcția de președinte al Camerei Superioare a Parlamentului. Curtea Constituţională a României a amânat, de mai multe ori, dezbaterea sesizării referitoare la alegerea lui Teodor Meleşcanu în funcţia de preşedinte al Senatului.

Adaugă părerea ta
Comentarii Existente
2020-01-22 14:34:33
Mergeti la abrogări,toate legle semnate sunt nule !

Asta insemnă că toate actele si legile semante de dl Viorel sunt nule de drept,quod nullum est nullum efectum producit

2020-01-22 14:43:32
Nicolas

unul dintre ultimii mohicani comunisti

Alte articole din: Ultimele Stiri