Regele Mihai. Care este averea Casei Regale

Friday, 04 March 2016, 09:50 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

În 1947, Regele Mihai I a fost obligat de comunişti să abdice şi să părăsească România. Miercuri, Regele (94 de ani) a anunţat că se retrage din viaţa publică, fiind grav bolnav. Asta înseamnă că Regele a predat succesiunea la tron Principesei Margareta (66 de ani), fiica sa cea mare care, de acum înainte, va conduce Casa Regală a României.

După ce l-au alungat din ţară, comuniştii i-au confiscat Regelui, în anul 1948, toate bunurile şi le-au trecut în proprietatea statului. Era vorba de şase castele, cinci palate, peste 15.000 de hectare de teren agricol, peste 137.000 de hectare de teren forestier, mai multe vile, imobile, case de vânătoare şi cabane. După Revoluţia din 1989, o parte din aceste bunuri au fost recuperate de Casa Regală, iar în prezent, potrivit Top 300 Capital 2015, averea acesteia este estimată la 58 – 60 de milioane de euro. Aşadar, în momentul de faţă, Casa Regală deţine Domeniul Regal Sinaia, unde se află Castelul Peleş, Castelul Pelişor şi Castelul Foişor, toate retrocedate în 2008, scrie Click!.

De asemenea, în 2001, domeniul de la Săvârşin a reintrat în posesia Casei Regale. Palatul Elisabeta, în care locuiesc Principesa Margareta şi Principele Radu, a fost oferit ca reşedinţă oficială permanentă Regelui Mihai, în calitate de fost şef de stat. Acesta nu se află însă în proprietatea Majestăţii Sale. Casa Regală mai deţine circa 20.000 de hectare de pădure, trei imobile şi un teren în Bucureşti, un imobil şi terenuri în Poiana Ţapului, câteva cabane şi cantoane în Azuga-Predeal şi zeci de kilometri de drumuri forestiere.

Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri