Coronavirus - România: 457848 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Proiectul de consacrare a zilei de 15 martie ca sărbătoare a comunității maghiare, respins în Senat

Monday, 13 November 2017, 19:30 Sursă: REALITATEA.NET

"În localitățile unde trăiesc persoane aparținând comunității maghiare, autoritățile administrației publice locale și județene, instituțiile publice pot organiza manifestări cultural-artistice dedicate zilei de 15 martie. Fondurile necesare organizării manifestărilor pot fi asigurate din bugetele locale ale autorităților publice locale și județene și ale instituțiilor publice. Angajatorii acordă o zi liberă, în data de 15 martie, la cerere, persoanelor aparținând comunității maghiare pentru participarea la manifestările menționate", se stipulează în propunerea legislativă inițiată de un grup de parlamentari UDMR, conform agerpres.ro.

De asemenea, actul normativ prevede că Societatea Română de Televiziune și Societatea Română de Radiodifuziune pot transmite, în cadrul unor emisiuni speciale, aspecte de la aceste manifestări.

Inițial, proiectul a primit, în luna iunie, raport de admitere din partea comisiilor de specialitate din Senat. În octombrie, plenul Senatului a retrimis propunerea legislativă comisiilor de resort. Comisiile de administrație și drepturile omului au acordat raport suplimentar de respingere, însușit luni de plen.

În favoarea respingerii au votat 82 de senatori, 11 s-au abținut și 8 au fost împotrivă.


Citeste totul despre:


Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ