Coronavirus - România: 28582 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Klaus Iohannis: Să rezolvăm cea mai urgentă problemă, cea a bugetului!

Monday, 02 December 2019, 09:26 Sursă: Realitatea.NET

Acesta a enumerat și celelalte teme majore care se discută în spațiul public, precum abrogarea recursului compensatoriu desființarea Secției Speciale și corectarea legilor justiției mutilate de PSD.

Este de așteptat ca liberalii să decidă, dacă își vor angaja  răspunderea pe abrogarea recursului compensatoriu și desființarea Secției speciale de anchetare a magistraților.

Vicepremierul Raluca Turcan declară că Guvernul îşi va angaja răspunderea, în maxim două săptămâni, pentru abrogarea recursului compensatoriu, dacă nu va fi realizată prin modificarea legii de către Parlament.

Angajararea răspunderii este o procedură care implică mai multe riscuri. Practic, Executivul PNL își pune mandatul la bătaie. Potrivit Constituției, Opozitia poate depune în termen de trei zile o moțiune de cenzură, iar guvernul poate fi demis.

Mult mai simplu și fără riscuri, Guvernul Orban ar fi putut da o ordonanță de urgență, dar liberalii au promis încă înainte de a veni la Palatul Victoria că nu vor legifera în acest mod în materie de Justiție.

Legea recursului compensatoriu a adus eliberarea înainte de termen a 20.000 de detinuți, iar abrogarea acestei legi a fost una dintre condițiile puse de USR pentru a susține la vot învestirea Cabinetului Orban. 

 

 

 


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ