Coronavirus - România: 4057 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Preşedintele Iohannis face apel la informarea din surse oficiale în contextul infecţiilor cu noul coronavirus

Thursday, 12 March 2020, 20:50 Sursă: Realitatea.NET

”Traversăm o perioadă foarte complicată, fără precedent. Autoritățile care gestionează situația au luat din timp măsurile necesare, dar pentru a fi cu adevărat eficient măsurile luate de guvern trebuie urmate de către noi toți. Toți putem contribui la diminuarea riscului de contaminare: limitarea cât posibil a contactului social, flexibilizarea programului de lucru. Carantina sau autoizolarea unde se impun sunt obligatorii, oricât de neplăcute ar fi.
Nedeclararea tuturor informațiilor către medici pot avea efecte foarte grave. Împiedicând răspândirea virusului în comunitate câștigăm timp prețios pentru a lupta cu acest flagel. Peste tot în lume, în cazul unei epidemii, sistemul medical e supus unei presiuni uriașe. Depinde de fiecare să punem umărul la atenuarea presiunii. Ajutând medicii, ajutăm semenii noștri.
Dragi români, o atitudine prudentă și responsabilă nu echivalează cu panica. Evitați propagarea de știri false, alarmiste.

Dacă auziți un zvon, nu îl răspândiți mai departe. Pandemia de informații false și de minciuni e extrem de periculoasă și nocivă. Informați-vă doar din surse oficiale, urăriți canalele oficiale. Am constatat toți cât rău pot face știrile false, circulă și acum, căci orașe întregi s-ar închide. E fals, nu luați cu asalt magazinele sau farmaciile.
Toți sunt afectați, sunt sectoare și companii care suferă pierderi grele.
Am prezidat ieri prima ședință a unui grup interguvernamental pentru a găsi soluții de a sprijini mediul de afaceri. Vom veni cu soluții eficiente. Deși nimeni nu poate oferi garanii, sunt optimist că vom trece cu bine peste această grea încercare. Separați, suntem slabi în fața oricărei vulnerabilități, pe când împreună vom reuși să depășim toate obstacolele”, a spus Klaus Iohannis.


Citeste totul despre:


Alte articole din: POLITICĂ
Adaugă părerea ta
Alte articole din: POLITICĂ