Coronavirus - România: 30789 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Președintele Comisiei de Etică a UB: Voi cere analizarea suspiciunii de plagiat în cazul Oprea

Wednesday, 01 July 2015, 16:55 Sursă: REALITATEA.NET

"Ca urmare a faptului că a apărut public o analiză care prezintă evidente ale unui plagiat, analiza din HotNews.ro, conform regulamentului ne autosesizăm pe chestiunea plagiatului, după ce membrii comisiei își dau acordul", a anunțat Marian Popescu pentru HotNews.ro.

Totodată, Marian Popescu a precizat, în legătură cu sesizarea deja depusă la Comisie, că autorul acelei notificări nu a adus nicio probă în susținerea acuzației de plagiat.

Având în vedere că domnul Gabriel Oprea a făcut public, ieri, printr-un comunicat de presă, faptul că el cunoaște că o sesizare care îl priveste a fost depusă la Comisia de Etică a Universitatii din București, vă pot spune că este adevărat. Sesizarea priveste doua chestiuni: una privind parcursul doctoral al domnului Oprea, iar a doua - suspiciunea de plagiat”, a mai spus Gabriel Oprea. 

Sesizarea a fost depusă la Universitatea din București de către Ion Sârbu, pe 26 iunie, conform celor declarate de Gabriel Oprea. 

“Comisia a declanșat evaluarea preliminară a primului aspect sesizat, și anume parcursul doctoral, și vom trimite informațiile solicitate de autorul sesizării probabil în cursul zilei de mâine”, a explicat pentru HotNews.ro președintele Comisiei de Etică.

Sesizare de plagiat pe numele lui Oprea: "Ioan Sîrbu, sursa de minciuni îndreptate împotriva mea"

Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ