Coronavirus - România: 18791 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Parlamentul European amână discutarea rezoluției privind România

Thursday, 25 October 2018, 12:57 Sursă: REALITATEA.NET

Liderii Parlamentului European, reuniți în ședința Conferinței președinților, au amânat joi o discuție privind adoptarea unei rezoluții pe tema statului de drept și a Justiției din România, au declarat pentru G4Media.ro surse europene.

Potrivit acestora, decizia privind supunerea spre dezbatere și vot a unei astfel de rezoluții va fi luată la următoarea Conferință a președinților care va avea loc pe 8 noiembrie, înaintea viitoarei sesiuni plenare a Parlamentului European de la Strasbourg.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat marţi că este dreptul Parlamentului European să dezbată o rezoluţie cu privire la România, însă a subliniat că este extrem de neobişnuit ca aceste discuţii să aibă loc doar cu o lună înainte de preluarea de către ţara noastră a preşedinţiei Consiliului UE.

"Parlamentul European are dreptul să dezbată problemele şi dacă e nevoie să vină cu o rezoluţie pe care să o voteze. Este dreptul acestei instituţii. Pe de altă parte, (...) prezenţa mea astăzi în sesiunea plenară nu a avut legătură cu statul de drept din România. În ciuda acestui lucru, am făcut comentarii pe marginea acestui subiect. (...) Este extrem de neobişnuit ca PE să dezbată şi să voteze o rezoluţie cu privire la un stat membru cu doar o lună înainte de preşedinţia Consiliului UE, preşedinţie care va fi preluată de acest stat membru vizat de rezoluţie. Decizia aparţine Parlamentului European", a spus Iohannis, la conferinţa comună cu preşedintele PE, Antonio Tajani.

El a subliniat că în România este o democraţie funcţională.

"România este o democraţie foarte vie şi există abordări pe care unii le consideră greşite. Avem o dezbatere în jurul justiţiei din România şi eu mi-am exprimat opinia cu privire la această dezbatere foarte clar, dar am făcut-o în România. Nu vreau să intru în dezbaterile politice din România", a mai arătat Iohannis.


Vezi mai multe


Alte articole din: POLITICĂ
Adaugă părerea ta
Alte articole din: POLITICĂ