Coronavirus - România: 484550 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Ludovic Orban, despre redeschiderea unităților de învățământ: ”Suntem pregătiţi să reacţionăm la orice situaţie!” Mesajul premierului

Saturday, 12 September 2020, 20:09 Sursă: Realitatea.NET

Autor: Monica Vasilescu

“Şcolile sunt în proprietatea localităţilor. Şcolile au practic o legătură directă cu autoritatea locală, în consiliul de administraţie al şcolilor sunt reprezentaţi profesorii, părinţii, autorităţile locale. Există o departajare a competenţelor între inspectoratele şcolare care urmăresc în special partea de programă şcolară, aplicarea legislaţiei în domeniul educaţiei şi autorităţile locale care sunt implicate în investiţii, cheltuieli materiale şi servicii.

Această colaborare trebuie să funcţioneze în beneficiul copilului. Din cauza asta, au existat dialoguri ample în toată perioada premergătoare şcolii între inspectoratele şcolare, reprezentanţii autorităţilor şcolare, directorii unităţilor şcolare astfel încât să se ia toate măsurile pentru buna pregătire a anului şcolar”, a spus Ludovic Orban, în timpul unei vizite la Vâlcea, sâmbătă.

“Se ştie de mult cum începe şcoala. A existat un dialog permanent cu conducerile unităţilor şcolare, cu cadrele didactice, cu sindicatele din educaţie, cu autorităţile locale. Sigur că deschiderea şcolii este un proces care presupune decizii în fiecare unitate şcolară. Există lăsată o anumită autonomie în privinţa deciziilor. Practic, propunerile legate de modalitatea în care începe şcoala pornesc de la consiliile de administraţie ale şcolilor. Sigur, decizia a fost luată în final de comitetele judeţene pentru situaţii de urgenţă. De asemenea, am instituit obligaţia managerilor, directorilor de şcoli, de a asigura, prin intermediul diriginţilor, învăţătorului, legătura cu părinţii, astfel încât să se ia toate măsurile şi suntem pregătiţi să reacţionăm la orice situaţie care apare”, a adăugat Ludovic Orban.


Citeste totul despre:


Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ