Orban a făcut anunțul! Unde s-au dus aproape toți banii din Fondul Național de Dezvoltare?

Friday, 13 December 2019, 18:40 Sursă: agerpres.ro

Autor: Realitatea.NET

Premierul Ludovic Orban a declarat vineri că peste 80% dintre contractele semnate prin Fondul de Investiţii şi Dezvoltare sunt către primarii de la PSD.

"I-am cerut şefului Cancelariei, Ionel Dancă, să îmi facă o analiză pe fantomaticul Fond de Investiţii şi Dezvoltare, care nu are niciun leu în buget. Situaţia arată că dintre contractele semnate, peste 80% sunt către primari PSD, contracte care au fost alocate în mod arbitrar. S-au depus 3.100 de proiecte cu o valoare totală de 58,5 miliarde de lei. Gândiţi-vă ce cheltuială voiau să provoace cei din PSD, imaginaţi-vă, dacă nu îi opream, ce factură venea peste un an", a spus Orban în debutul şedinţei de guvern.

Adaugă părerea ta
Comentarii Existente
2019-12-14 04:53:54
Dacă erau investiți in proiecte,nu beneficiau si PNL-istii,care vă votează ?

Deci am înțeles bine,banii din fond nu sunt de la buget ,să vă frigă constiință ca sfidati UE aia cu depășirea a 3% din venit pentru investiții, cheltuirea lor s-a făcut pentru crearea de valori in gospodpia privată a primarilor PSD.Nu mai aveți consilieri cum să manipulați ,dle premier, că îmi provocați infarct,zău așa ?Acum ca sunteți la guvernare dati bani si la bruma de primari PNL să învestească și ei colectivitățile care iubesc pnl si conducerea ei patrioată.

2019-12-14 06:21:22
Constantin Gadea

O COMISIE ORBAN BUGETARA. Sa stabileasca urgent cate miliarde de euro a furat banda politica Dragnea- Tariceanu (notata BDT) din PIB, in cei trei ani de guvernare: 2017, 2018 si 2019, cu cele trei guverne rulate de PSD +ALDE in anii respectivi. Eu dau un singur exemplu edificator de modul cum s-au tocat banii dupa principiul…fiindca putem. Legea prevede o alocare maxima de 0,04% din PIB pentru subventionarea partidelor politice. PSD+ ALDE a alocat 30 de milioane lei in 2017, 170 mil. de lei in 2018 si 403 mil de lei in 2019, de aproape 14 ori mai mult in 2019 decat in 2017. A fost de fapt un tun, prin care PSD ar urma sa primeasca in acest an o suma astronomica de 233 milioane de lei (tocmai buni pentru alegerile din anul urmator) si PNL 23 mil, USR 7 mil, Alde 6 mil, PMP 3,5 mil. Rezultatele Comisiei Orban urmand sa fie trimise DNA si publicate in presa, ca sa afle poporul cum ne-a jefuit PSD+ALDE si cu cate miliarde de euro a indatorat tara in numai trei ani, fara sa construiasca nimic in Romania.

2019-12-14 06:51:25
Constantin Gadea

Nu este tarziu ca DNA sa lamureasca tot jaful intreprins de Dragnea, dupa 2012, cat a fost ministru al Ministerului Dezvoltarii, de unde a pompat milioanele de euro, in cadrul PNDL, catre Primarii selectate anume, incat respectivii bani sa ajunga macar in parte in propriul sau buzunar. Un exemplu este suma de peste 8 milioane de euro platita de primarita Olguta Vasilescu catre Tel Drum pentru amenajarea dezastruasa a unei strazi din Craiova, caz care a si fost semnalat DNA de catre un ziar local.

2019-12-14 08:57:24
borfasi

Orban si ai lui din PNL se dovedesc slabi in politica ,se lasa antrenati de Firea intr-o polemica pentru a le distrage atentia asupra a ce trebuie sa faca noua guvernare .Scandalul cu banii pentru primarie este o tactica vicleana a psd Asta le distrage atentia celor din PNL si nu se mai ocupa cu probleme grave care le vor provoca plecarea dela guvernare . Nu au schimbat nimic din structurile psd Radioul ,Televiziunea ,politia ,jandarmeria ,justitia,totul a ramas in mana psd. La Radio sau televiziune se propaga mai departe contra PNL si dreptei justitia elibereaza in continuare infractorii psd . NU A-TI FACUT NIMIC ,si ve-ti fi maturati in curand !!!!!

2019-12-14 09:48:32
Alegerile in doua tururi a presedintelui , a primarilor,secții de votare imprăstiatein Europa ca melcii după ploaie,subvenționarea ONG,care produc laturi ,toate aste nu vă deranjează dle G ?

Dl Gâdea,deciziile politice trecute prin parlament ,insemnă „sictir ”pentru cârcotasi.Dati-mi un exemplu de furt,adică ,daca mă înțelegeti ,de sustras bani sau bunuri pe sub mână si fără acte de la stat sau de la buget.Asa si eu as chema in judecata de apoi guvernul Orban ca vrea sa finanteze statul român o firmă americană,care administreaza viitorul pilon doi de pensii.Hai sa fim or la zi ,or sa lăsă ursul să fie jucat de ursar.Cu tobe,Si alegeri in 5 trure,până iese cine vrea partenerul strategic si eu.

Alte articole din: ECONOMIE