Oprea dezvăluie ce funcție și-ar fi dorit să aibă în cadrul serviciilor secrete

Sunday, 28 June 2015, 23:24 Sursă: REALITATEA.NET

Vicepremierul Gabriel Oprea, care îndeplinește temporar atribuțiile prim-ministrului, a declarat, duminică seară, în cadrul unei emisiuni televizate, că nu își dorește "sub nicio formă" funcția de premier, mărturisind, pe de altă parte, că și-a dorit, în trecut, funcția de director al SRI, dar nu și pe cea de director al SIE.

Adaugă părerea ta

Oprea a susținut că la baza desemnării sale ca prim-ministru interimar stă faptul că este "bun" în activitatea sa de vicepremier pe domeniul securității naționale.

"Chiar dacă mi s-a propus sau chiar dacă mi se va propune (să preia funcția de premier — n.r.), discutăm de Victor Ponta, nu îmi doresc să fiu prim-ministru al României. (...) Cred că sunt bun pe domeniul securității naționale. Oamenii mă înțeleg, mă respectă. (...) Cred că îmi fac treaba bine și o pot face și mai bine. Asta îmi doresc. Cred că aici este domeniul unde pot face o treabă foarte bună. Nu îmi doresc să fiu premier sub nicio formă. Cred că sunt bun ca vicepremier pe securitate națională", a spus Gabriel Oprea, duminică, într-o emisiune la un post de televiziune.

Președintele Klaus Iohannis a semnat, în 22 iunie, decretul de desemnare a lui Gabriel Oprea ca prim-ministru interimar, pe perioada imposibilității exercitării atribuțiilor de prim-ministru de către Victor Ponta.