Ministrul Sănătății face apel la calm: ”În România vorbim doar de gripa sezonieră”

Wednesday, 29 January 2020, 17:21 Sursă: Realitatea.NET

Autor: Realitatea.NET

”Vom face un update pe situația coronavirus. Am avut o întâlnire la ISU, la care a participat Nelu Tătaru, secretar de stat, iar mâine se vor adopta câteva măsuri.

După ultimele date primite, sunt 4 cazuri în Franța, patru în Germania. Acestea sunt recente, și sunt o situație particulară. Niciun caz confirmat de coronavirus în România. Noi suntem pregătiți.

La Bacău, am luat legătura cu șeful UPU. Un singur medic a fost amendat. UPU Bacău funcționează normal. Este un conlfict interuman care va fi dezamorsat.

Facem apel la calm din cauza suprapunerii cu sezonul de gripă. Trebuie tratat totul cu calm și celeritate pentru a nu crea o stare de panică.

Din păcate termoscannerele nu sunt foarte eficace, deoarece coronavirusul se manifestă, ințial, fără febră, cu o formă de pneumonie interstițială care nu se vede. În România trebuie să existe 2-3 scannere pe aeroporturile mari.

Facem un apel la calm, avem acest coronvirus suprapus cu gripă. Nu trebuie să stârnim panică în rândul populației inutil. În România vorbim dor de gripa sezonieră”, a declarat Victor Costache, ministrul Sănătății. 

 

Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri