Coronavirus - România: 209648 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Klaus Iohannis cheamă protestatarii la consultări. Unde pot fi trimise propunerile

Thursday, 05 November 2015, 11:44 Sursă: REALITATEA.NET

"Am urmărit aseară cu mare atenție manifestațiile de stradă. Sunt foarte mulțumit că au fost manifestații fără violențe, exagerări si am un mesaj important pentru toți cei care au fost și aseară, și alatăieri în stradă. V-am văzut, v-am auzit, voi ține cont de solicitările voastre.", a spus Klaus Iohannis, joi, după ce a anunţat că Sorin Cîmpeanu este noul premier interimar.

Șeful statului a mai adăugat că în premieră, va convoca, pentru vineri după-amiază, un grup care reprezintă atât societatea civilă, cât și ceea ce se numește 'strada'.

Update 18:18 Ulterior, Administraţia Prezidenţială a transmis un comunicat în care se precizează că preşedintele invită coalițiile de organizații non-guvernamentale cu largă recunoaștere publică să desemneze câte un reprezentant care să participe la consultările de vineri, 6 noiembrie a.c, la o oră care va fi comunicată ulterior. Propunerile se pot transmite la adresa de email consultari@presidency.ro până joi, 5 noiembrie a.c., ora 24.00, cu specificarea datelor de contact.

Redăm integral, în continuare, comunicatul de presă:

"Un număr important de organizații non-guvernamentale și-au luat ca misiune reforma instituțiilor publice, transparentizarea și democratizarea proceselor politice și au contribuit semnificativ la politici publice mai bune și în serviciul cetățeanului. Pe de altă parte, zeci de mii de cetățeni au decis să iasă în stradă pentru a manifesta pașnic și pentru a-și exprima nemulțumirile.

Având în vedere anunțul făcut de Președintele României, domnul Klaus Iohannis, privind declanșarea consultărilor cu reprezentanți ai societății civile și ai manifestanților din ultimele zile, Administrația Prezidențială face următoarele precizări:

Președintele României invită coalițiile de organizații non-guvernamentale cu largă recunoaștere publică să desemneze câte un reprezentant care să participe la consultările de vineri, 6 noiembrie a.c, la o oră care va fi comunicată ulterior. De asemenea, Președintele României invită pe manifestanți să indice persoanele care au un grad ridicat de reprezentativitate pentru mișcările civice din ultimele zile. Propunerile se pot transmite la adresa de email consultari@presidency.ro până joi, 5 noiembrie a.c., ora 24.00, cu specificarea datelor de contact.

Consultările se vor desfășura într-un cadru de dialog funcțional, care presupune, inevitabil, un număr limitat de reprezentanți.

Societatea civilă va rămâne și pe viitor un partener de dialog al Administrației Prezidențiale și astfel de consultări vor avea loc cu regularitate".

 


Vezi mai multe


Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ