Coronavirus - România: 191102 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Mesajul lui Băsescu pentru Iohannis: "E vremea deciziilor. Nu există răgaz pentru jocuri de imagine"

Saturday, 07 November 2015, 19:41 Sursă: REALITATEA.NET

Într-un mesaj publicat pe contul personal de Facebook, Traian Băsescu a afirmat că "e vremea deciziilor, nu a discuțiilor prelungite inutil", îndemnându-i pe politicieni să "acţioneze urgent".

"Câteva priorități care pot fi făcute imediat și unde STRADA are dreptate . Pe toate le-am dorit şi eu, dar nu le-am putut rezolva. Acum însă le-am văzut scrise în stradă", a explicat Băsescu.

"1. Desemnarea unui prim-ministru credibil (deja stabilit, Dacian Cioloș) – responsabil Președintele României;

2. Lege electorală cu 100 de senatori şi 200 de deputaţi - responsabili liderii PSD și PNL + Parlament;

3. Legea alegerilor locale să prevadă alegerea primarilor în 2 tururi - responsabili liderii PSD și PNL + Parlament;

4. Depolitizarea agenţiilor centrale şi teritoriale prin numirea pe criterii de competenţă a conducerilor acestora – responsabili liderii PSD și PNL + Guvern;

5. Înlocuirea Avocatului Poporului - responsabili liderii PSD și Parlament;

6. Înlocuirea președintelui CNA și transformarea instituției într-una eficientă - responsabili liderii PSD + Parlament;

7. Adoptarea noii legi a sănătăţii, aflată în Parlament – responsabili liderii PSD și PNL + Parlament;

8. Începerea reformei curriculare în educaţie – responsabil Ministrul Educației.

Acționați urgent, căci altfel, sufletele celor uciși la Clubul Colectiv, ale celor care continuă să moară în spitale, ale supraviețuitorilor și ale milioanelor de oameni revoltați, vă vor închide orice posibilitate de acțiune și riscați aruncarea țării în anarhie. Românii sunt extrem de emoționali, iar dacă mecanismul UE de ajutor pentru dezastre a fost cumva declanșat cu o întârziere de 6 zile, aşa cum susţin unii ziarişti, nu vă va ierta nimeni pentru că n-ați știut că există această procedură.  Puneți-vă, vă rog, în loc de inimă o piatră și acționați! Nu împingeți țara, PRIN INDECIZIE, într-o criză greu de controlat din cauza unor acțiuni poate bine intenționate, dar neadaptate realității momentului.  Iar, dacă timpul vă permite, domnule Președinte al României, priviți puțin și în jurul frontierelor. Nu există răgaz pentru jocuri de imagine, ci este vremea deciziilor. Domnule președinte al României, vă rog acționați repede!  PS - Vă rog să mă credeți, nu am nimic cu Președintele, dar îmi pasă enorm de țara mea și de acest popor", a adăugat fostul preşedinte.


Vezi mai multe


Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ