Coronavirus - România: 222559 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Marian Vanghelie, două zile libere pentru naşterea fetiţei sale

Wednesday, 02 September 2015, 16:09 Sursă: REALITATEA.NET

Primarul suspendat al sectorului 5, Marian Vanghelie, a solicitat miercuri judecătorilor de la Curtea de Apel București permisiunea de a merge joi și vineri la spital cu Oana Niculescu Mizil, pentru a asista la nașterea fetiței sale.

Vanghelie a declarat la ieșirea din sala de judecată că este emoționat. "În fiecare zi sunt emoţionat. Am început să gândesc altfel, dar să şi trăiesc altfel, pentru că viaţa te surprinde încontinuu (...) Dacă este nevoie, schimb şi pampers. Am căpătat experienţă, sunt pregătit pentru orice. Dacă mâine dimineaţa îmi dau voie, merg împreună cu Oana la spital", a spus Marian Vanghelie.

Întrebat de ce a cerut în instanță schimbarea locului unde stă în arest la domiciliu, Vanghelie a spus că RA-APPS a cerut evacuarea casei dată de Regie soacrei sale, datorită relației "personale" pe care el o are cu premierul Victor Ponta.

"După cum știți, beneficiez de avantajul relației personale cu Victor Ponta și, datorită relației personale cu mine, el a cerut evacuarea de la RA-APPS, după 40 de ani, a soacrei mele. Deci, în baza relației interumane pe care o am cu acest individ, tot avem probleme", a mai spus Vanghelie.

Pe 10 iulie, Marian Vanghelie a fost eliberat după patru luni de arest preventiv, el fiind judecat în arest la domiciliu.

În același dosar, au fost trimiși în judecată Mircea-Sorin Niculae (vărul lui Vanghelie), Sorin Ștefan Ciocan, Laura Ciocan, director SC Economat Sector 5 SRL, și omul de afaceri Marin Dumitru, toți sub control judiciar.

Potrivit DNA, în perioada 2006 — 2014, Marian Vanghelie, în calitate de primar al sectorului 5, ajutat de Mircea-Sorin Niculae și parțial de Laura Ciocan, a solicitat și primit de la Marin Dumitru foloase materiale necuvenite în cuantum de aproximativ 30.403.000 de euro (reprezentând un "comision" de 20% din încasări).

Aceste foloase au fost pretinse și primite de Vanghelie pentru atribuirea de către Primăria sectorului 5 și serviciile publice de interes local din subordinea Consiliului local al sectorului 5, cu nerespectarea prevederilor legale, de contracte de achiziții publice firmelor controlate de omul de afaceri Marin Dumitru, dar și pentru a dispune efectuarea plății lucrărilor aferente acestor contracte (valoarea totală fiind de aproximativ 738.019.000 de lei).


Vezi mai multe


Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ