Coronavirus - România: 703776 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

MAI are un nou secretar general... vechi. A mai activat sub Tăriceanu la minister

Monday, 05 August 2019, 21:37 Sursă: REALITATEA.NET

Premierul Viorica Dăncilă a semnat luni decizia privind numirea lui Pelmuș Pandelea în funcția de secretar general la Ministerul de Interne.

„Începând cu data intrării în vigoare a prezentei decizii, dl Pelmuș Pandelea i se aplică mobilitatea din funcția publică de inspector guvernamental în cadrul SGG în funcția publică de secretar general în cadrul MAI”, potrivit deciziei publicate în Monitorul Oficial.

Generalul Pelmuș Pandelea a mai fost secretar general al MAI în vremea Guvernului Tăricean, fiind eliberat din funcție în ianuarie 2009, când ministru de Interne era Gabriel Oprea. Acesta a câștigat însă procesul și a fost repus în funcție de Emil Boc.

În 2018, acesta a încasat, potrivit declarației de avere postată pe site-ul SGG, o pensie de 141.636 lei de la Casa de Pensii MAI.
 

Tot luni, premierul a semnat decizia privind încetarea exercitării, cu caracteri temporar, prin detașare, a funcției publice de secretar general al MAI de către Bogdan Mihail Ivănescu.

Cine este Pelmuș Pandelea

Pandelea Pelmuş a fost numit secretar general adjunct al Ministerului Afacerilor Externe pe data de 8 mai 2013.

El şi-a început cariera profesională în anul 1979 ca ofiţer în cadrul Ministerului  Administraţiei şi Internelor, după absolvirea Şcolii Militare de Ofiţeri Activi. În perioada 1991-1995 a urmat cursurile Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” - Facultatea de Drept.

Este doctor în drept din anul 2006. A absolvit cursuri postuniversitare la Universitatea Bucureşti (1996), Academia de Studii Economice Bucureşti (2000), Centrul de Studii Postuniversitare-Bucureşti şi N.M.C.P. Olanda (2002), Universitatea Naţională de Apărare – Colegiul Naţional de Apărare (2004), Institutul Naţional de Administraţie – Cursul de formare Înalţi Funcţionari Publici (2008-2009).

În perioada 1979-1990, Pandelea Pelmuş a fost comandant de subunitate, ofiţer specialist, la Şcoala militară de ofiţeri activi şi ofiţer instructor la Direcţia de Cultură din Ministerul de Interne. Între anii 1990-1999, a fost ofiţer instructor principal, şef birou şi şef serviciu resurse umane în cadrul Direcţiei Generale de Logistică din Ministerul Administraţiei şi Internelor.

În perioada 2000-2005, a activat ca şef serviciu învățământ şi apoi şef al Direcţiei Management Resurse Umane a M.A.I.

În perioada 2007-2008 a fost director de cabinet şi, ulterior, director general adjunct la Direcţia Generală de Management Operaţional a Ministerului de Interne.

În perioada 4 septembrie 2008 - 9 ianuarie 2009 a fost secretar general al Ministerului Administraţiei şi Internelor.

Din martie 2011 până în noiembrie 2012 a fost consilier în management şi marketing la G4S, Agressis Alpha Sistem, Balkan Cash Solutions.

În perioada aprilie - mai 2013 a fost expert principal pentru I.N.S.

Este autor a peste 20 de articole şi studii publicate în reviste de specialitate privind reforma în domeniul resurselor umane din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor, coordonator al publicaţiei interne Resursele Umane - Buletin de informare şi documentare al Direcţiei Management Resurse Umane,  coordonator al cursurilor de perfecţionare profesională în cadrul Ministerului Internelor şi Reformei Administrative, organizator  al activităţilor de predare a cursurilor postuniversitare de dreptul muncii organizate la Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”, coordonator al colectivelor pentru elaborarea actelor normative care reglementează activitatea de resurse umane din cadrul Ministerului Internelor şi Reformei Administrative, coordonator al lucrării interne “Inspecţia Muncii” în Ministerul Internelor şi Reformei Administrative, coautor al Strategiei de dezvoltare a resurselor umane în cadrul Ministerului Afacerilor Interne 2004-2010, coordonator al activităţilor privind convenţia de parteneriat cu Franţa şi Spania pentru dezvoltarea funcţiilor de pregătire şi a instituţiilor de învăţământ ale Ministerului Administraţiei şi Internelor.

Apreciază sportul şi activităţile culturale şi educative. S-a născut în satul Cetăţuia, judeţul Giurgiu, la 1 noiembrie 1957. Este căsătorit şi are un copil.



Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ