Coronavirus - România: 703776 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Klaus Iohannis se va adresa Parlamentului, luni, la ora 16,00

Wednesday, 17 February 2016, 10:45 Sursă: REALITATEA.NET

"S-a decis ca luni după-amiază, la ora 16,00, conform solicitării președintelui, să organizăm o sesiune comună a celor două Camere. Președintele Iohannis dorește să se adreseze Parlamentului", a declarat președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, la Parlament, care a precizat că temele care vor fi abordate sunt de politică internă, "cele menționate în scrisoarea președintelui".

 

Iohannis dorește să se adreseze Parlamentului pe 22 februarie

 

 

Șeful statului, Klaus Iohannis, le-a transmis, marți, președinților cele două Camere ale Parlamentului o scrisoare prin care îi informează că dorește să se adreseze Parlamentului, în ședința plenului reunit din 22 februarie, la ora 16:00, potrivit Realitatea TV.

Discursul care ar urma să aibă loc pe 22 februarie va fi al cincilea pe care președintele Klaus Iohannis îl susține în fața Parlamentului. Prima alocuţiune a avut loc în luna februarie, când preşedintele a cerut ca până la finalul sesiunii parlamentare să existe o nouă legislaţie privind alegerile. A doua oară, Klaus Iohannis s-a adresat Parlamentului în luna iunie, prezentând noua Strategie Naţională de Apărare.

Al treilea discurs a fost susţinut în faţa parlamentarilor în luna septembrie, când preşedintele a vorbit despre criza refugiaţilor, votul prin corespondenţă, un cod al incompatibilităţilor şi reglementări privind aleşii locali.

Klaus Iohannis le-a promis senatorilor şi deputaţilor, în primul său discurs, că va veni în faţa lor la fiecare început de sesiune parlamentară. Klaus Iohannis a câştigat alegerile prezidenţiale în 16 noiembrie 2014, iar în 21 decembrie el a preluat oficial mandatul de la predecesorul său, Traian Băsescu.


Citeste totul despre:


Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ