Coronavirus - România: 20103 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Klaus Iohannis schimbă foaia cu șefia UE. "Putem exercita un mandat rezonabil la Preşedinţia UE"

Sunday, 02 December 2018, 16:09 Sursă: REALITATEA TV

După ce în urmă cu trei săptămâni se declara îngrijorat în ceea ce priveşte preluarea președinției Consiliului UE, acum şeful statului dă asigurări că ne vom achita angajamentele în mod onorabil.

Preşedintele spune însă că, în pofida viziunilor diametral opuse ale sale şi ale Guvernului în acest domeniu şi chiar şi în aceste circumstanţe interne dificile, România poate asigura un mandat rezonabil la Preşedinţia Consiliului UE.

”Sunt un adversar pentru oricine pune în pericol lupta împotriva corupţiei şi statul de drept în România, indiferent dacă este sau nu membru al guvernului. Este adevărat că actuala majoritate parlamentară, care susţine guvernul PSD, vrea slăbirea luptei împotriva corupţiei şi a independenţei sistemului judiciar. Eu susţin lupta împotriva corupţiei. Din prima zi a mandatului meu, folosesc toate puterile pe care Constituţia mi le oferă pentru a împiedica adoptarea unor legi care slăbesc sistemul judiciar şi legislaţia penală”, a afirmat preşedintele Klaus Iohannis în interviu.

Afirmaţiile lui Iohannis, potrivit cărora guvernul României nu este bine pregătit pentru Preşedinţia UE.

”Este evident că ar fi de dorit să avem un guvern mai bine pregătit, care să profite de această oportunitate în favoarea României. Chiar şi în aceste circumstanţe interne dificile, putem asigura un mandat rezonabil la Preşedinţia UE. Dincolo de controverse şi de ideile diametral opuse ale mele şi ale guvernului privind justiţia şi statul de drept, eu sper că disputele nu vor avea un impact negativ asupra exercitării preşedinţiei”, a răspuns Iohannis.

Preşedintele a subliniat că, timp de un an şi jumătate, participarea civică a cetăţenilor, obiecţiile opoziţiei şi eforturile sale au făcut posibilă corectarea unor modificări ale legilor şi amânarea intrării în vigoare a unor acte normative. ”Românii doresc consolidarea democraţiei şi a statului de drept. Majoritatea cetăţenilor doresc ca lupta împotriva corupţiei să rămână o prioritate”, a adăugat Klaus Iohannis.


Vezi mai multe


Alte articole din: POLITICĂ
Adaugă părerea ta
Alte articole din: POLITICĂ