Coronavirus - România: 66631 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Klaus Iohannis, invitat de Merkel și Macron la semnarea Tratatului franco-german

Thursday, 17 January 2019, 14:21 Sursă: REALITATEA.NET

”Președintele României, domnul Klaus Iohannis, va participa marți, 22 ianuarie a.c., la Aachen, Germania, la ceremonia de semnare a Tratatului de cooperare și integrare franco-german, la invitația Cancelarului Republicii Federale Germania, doamna Angela Merkel, și a Președintelui Republicii Franceze, domnul Emmanuel Macron.

Ceremonia semnării tratatului de către Preşedintele francez şi Cancelarul german va avea loc în Sala Încoronării a Primăriei orașului Aachen. Cu acest prilej, Președintele Klaus Iohannis, care reprezintă România în calitate de Preşedinţie în exerciţiu a Consiliului Uniunii Europene, va susține o alocuțiune. La ceremonie vor mai participa Președintele Consiliului European, domnul Donald Tusk, și Președintele Comisiei Europene, domnul Jean-Claude Juncker.

Tratatul bilateral de la Aachen are ca fundament politic şi juridic Tratatul franco-german de la Elysée, din 1963, care a pus bazele reconcilierii istorice dintre Germania și Franța, și va urmări adaptarea relațiilor dintre cele două state la provocările secolului XXI, cu accent pe sporirea coeziunii acţiunii celor două state la nivel european”, anunță un comunicat al Președinției. 


Vezi mai multe


Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ