Coronavirus - România: 492211 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Klaus Iohannis, despre OUG 13 şi proteste: Pentru moment, sabia lui Damocles pare a fi îndepărtată

Thursday, 23 February 2017, 13:26 Sursă: REALITATEA.NET

„Sabia lui Damocles pare a fi fost, pentru moment, îndepărtată”, a adăugat președintele, referindu-se la abrogarea OUG 13. Președintele Klaus Iohannis a declarat că DNA rămâne o instituție-cheie în România, care a arătat că obiectivele propuse pot fi transformate în realitate.

„Veți avea în mine un partener și veți găsi la mine un sprijin necondiționat. Dezvoltarea reală a României depinde de asta”, a declarat președintele în discursul rostit la bilanțul DNA, în care a menționat că la începutul acestui an lupta anticorupție a fost pusă la încercare, aluzie la încercarea Guvernului de a modifica prin ordonanță de urgență codurile penale. În opinia lui Klaus Iohannis, „am intrat într-o nouă etapă de maturizare a României”.

Succesul luptei anticorupție a ajuns să fie apreciat nu doar intern, ci şi la nivel internațional, ţara noastră fiind în punctul de a exporta acest model în regiune, a declarat șeful statului. El consideră că această transformare s-a produs și prin schimbarea mentalităților și a arătat că este nevoie de echilibru și înțelepciune, pentru ca progresele să nu fie pierdute.

Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ