Coronavirus - România: 54009 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Klaus Iohannis, avertisment către politicieni: Avem nevoie de un Parlament mai transparent, mai bun

Monday, 03 October 2016, 13:30 Sursă: REALITATEA.NET

”Avem o mare şansă să reintroducem ceea ce se numeşte meritocraţie. Mai ales pentru tineri, şi cred că şi pentru studenţii de acum, este important să ştie că pot construi o carieră pe ceea ce au învăţat, pe abilităţile lor, şi nu pe cunoştinţele lor din politică. Nu cred putem să construim o Românie prosperă, o Românie respectată dacă nu reuşim să impunem, să reimpunem meritocraţia. Cum să fim credibili în faţa altora dacă pentru a promova este mai important să cunoşti pe cineva decât să ştii ceva? Aşa nu se poate. De aceea, trebuie să eliminăm aceste proceduri care duc la netransparenţă, proceduri care încurajează nepotismul. Trebuie să revenim la o România predictibilă, cu proceduri transparente, cu oameni educaţi şi o administraţie şcolară şi universitară eficientă, care se face pentru societate, nu pentru anumiţi din societate”, a afirmat preşedintele, în discursul susţinut la deschiderea anului universitar.

El a precizat că aceste lucruri vor fi miza alegerilor parlamentare. ”Avem nevoie de un Parlament mai bun, mai performant, mai transparent, or asta, dragii mei, oricât de departe aţi fi de politică, oricât de dezinteresaţi, asta se realizează numai şi numai prin votul dumneavoastră. Nu există altă modalitate pentru un simplu cetăţean de a face ordine în politică, şi de ordine în politică avem nevoie”, le-a spus Klaus Iohannis studenţilor.

Preşedintele a menţionat că, oricât de interesantă, sau nostimă, sau plină de adrenalină ar fi campania electorală, în realitate contează ce votează cetăţenii.

”Eu sunt convins că noi avem nevoie de proiecte politice care ţintesc spre viitor, avem nevoie de viziune politică, avem nevoie de oameni politici care vor să construiască o Românie mai bună”, a subliniat şeful statului. ”Dacă ne uităm acum la televizor, vedem o întreagă pleiadă de politicieni care ne spun că nimic nu merge, dar ce bine a fost pe vremea lor şi ce tari sunt ei, şi ce mari povestitori sunt, şi ce proastă e justiţia asta, că îi încurcă. Avem foarte multe discursuri retrograde, anti-justiţie, revanşarde, însă toate acestea nu rezolvă nicio problemă a României, nu rezolvă nici cea mai mică problemă.

Ele doar par interesante, pare că sunt oameni preocupaţi de soarta naţiunii, dar, în realitatea, ceea ce trebuie să căutăm sunt politicieni care se implică pentru naţiune şi care vor să construiască pentru viitor”, a adăugat Klaus Iohannis. El le-a spus studenţilor că de aceea este nevoie de ei şi că ei trebuie să fie o voce puternică, să spună ce vor cu România noastră.


Vezi mai multe


Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ