Klaus Iohannis a vorbit despre majorarea pensiilor de la 1 septembrie

Monday, 27 January 2020, 19:10 Sursă: Realitatea.NET

Redăm mai jos discuția cu jurnaliștii pe tema pensiilor, discuție purtată la Palatul Cotroceni .

- Jurnalist: Vă temeți de o creștere a deficitului dacă pensiile vor fi majorate cu 40% de la 1 septembrie? Pentru că, de altfel, acesta este și avertismentul Consiliului Fiscal.

- Klaus Iohannis: Da, aud foarte bine avertizările și de la Consiliul Fiscal, și de la BNR. Pentru acest an banii sunt prevăzuți, dar cu siguranță este o discuție care se va purta și în lunile următoare.

Jurnalist: Pentru siguranță, ar trebui ca pensiile să fie majorate eșalonat, de exemplu, cu un procent de 20%? Se vehiculează acest procent în ultima perioadă.

Klaus Iohannis: Nu cred că în această seară lămurim chestiunea cu pensiile. Este o discuție mai lungă și, altfel decât cei care au guvernat fără analize și fără studii, eu îmi doresc foarte mult ca acest guvern să analizeze profund, să studieze cu mare, mare responsabilitate întreaga chestiune. Sigur, împreună și cu Casa de Pensii, cu reprezentanții pensionarilor, cu sindicatele, și așa mai departe, fiindcă, până la urmă, este în interesul tuturor să se găsească cele mai bune soluții, și pentru autostrăzi, dar și pentru pensionari.


Citeste totul despre:


Alte articole din: POLITICĂ
Adaugă părerea ta
Comentarii Existente
2020-01-27 19:34:57
Hamilton

Asta cu autostrăzile nu ar fi mai bine să se termine ce s.a început de atăția ani, precum autostrada Transilvania?

2020-01-27 21:59:06
Paine si circ in Romanica

La el acasa in Sibiu inca exista o gramada de drumuri publice nepietruite nu asfaltate si are inca tupeul jegos sa ne vorbeasca despre autostrazi! Asta nici sa minta frumos nu se pricepe, o face asa la un mod imbecil trantind la sfarsit un zambet de curtea scolii.

2020-01-27 22:16:46
mircea

Nu am nimic împotrivă majorării pensiilor. Numai că la unii o să fie 200 de lei, la alții 5000. După mărire, cei cu 200 s-ar putea să nu își mai permită să cumpere nici măcar ce cumpara acum. Deja, 'mulțumită' masurilor, fostului si actualului guvern, putem să constatăm creșterea puternică a prețurilor la alimente alimente. Domnilor guvernanți, la inflație v-ați gândit ?

2020-01-27 22:33:38
mircea

Deja, cunoaștem efectul măririi din vârful pixului a pensiilor si salariilor, fregvent in anii 90, când leul s-a devalorizat puternic. Astfel, în anii 2000, a fost adoptat leul nou (RON). 1 RON, reprezenta contravaloarea a 10 000 de lei vechi.

2020-01-27 22:57:26
mircea

Occidentul își permite să plătească salarii si pensii mari, pentru că spre deosebire de Romania, ei produc tot ce au nevoie, în plus mai și exportă si derulează activități în alte țări. Poate înainte de a pune mâna pe pix, si a semna ca primarul ar trebui adoptate o serie de măsuri care să faciliteze real întreprinzătorii, așa cum fac si alte state din vest.

Alte articole din: POLITICĂ