Coronavirus - România: 18791 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Iordache, atac dur la Iohannis

Tuesday, 06 November 2018, 16:26 Sursă: REALITATEA.NET

Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor,  a declarat marţi, la Parlament, că prin acuzaţiile aduse de Klaus Iohannis, şeful statului arată că a intrat în campanie electorală şi a precizat că social-democraţii îi cer acestuia să fie mediator.

„Din partea noastră, considerăm că Preşedintele ar trebui să joace rolul de mediator. Constatăm că, la anumite ore, Preşedintele iese şi critică anumiţi lideri ai PSD sau ALDE şi cred că nu este normal. Eu cred că Preşedintele ar trebui să revină la rolul de mediator. Eu înţeleg că a intrat în campanie şi pentru campania de la anul vine cu astfel de atacuri, dar nu-şi au locul. Eu am crezut că este lămuritoare discuţia pe care am avut-o la Cotroceni, care a vizat legile justiţiei, şi cred că fiecare ar trebui să ne vedem de ceea ce avem de făcut. PSD va moderniza în continuare legislaţia, vom duce la îndeplinire programul de guvernare”, a declarat, marţi, la Parlament, deputatul PSD Florin Iordache.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, că România, ar fi putut să fie mai bine pregătită pentru prealuarea de la 1 ianuarie 2019 a preşedinţiei Consiliului UE dacă ar fi avut „o clasă politică mult, mult mai bună, fără infractori, că penali nu mai am voie să spun”.

Şeful statului a adăugat că informaţiile furnizate cu o zi înainte de Liviu Dragnea şi care îl vizează sunt "fake news", catalogându-l pe acesta un disperat care progresează.

"Asta se întâmplă când un infractor ajunge în vârful statului, iar acest infractor Dragnea progresează, nu în domeniul statului de drept, ci în domeniul fake news. E ceea ce în ziua de azi se numeşte fake news, înainte de numeau minciuni. Am avut Caragiale, bileţelul roz şi am ajuns în faza cu valizele. Aşa se întâmplă dacă infractorii ajung în vârful statului", a declarat preşedintele Klaus Iohannis.

Declaraţiile vin după ce, cu o zi în urmă, preşedintele Liviu Dragnea a mers în Parlament cu două valize, reacţionând în acest mod la ancheta Rise Project ce se bazează pe o valiză cu documente Tel Drum, despre care jurnaliştii spun că a fost găsită de un sătean din Teleorman. Într-o valiză, liderul PSD a adus gogoşi, iar în a doua se aflau acte, cum ar fi ordonanţa de clasare a unui dosar ce-l viza pe Klaus Iohannis, semnată de Cristian Lazăr, dar şi informări cu privire la cauzele penale clasate în care a fost implicat preşedintele.


Vezi mai multe


Alte articole din: POLITICĂ
Adaugă părerea ta
Alte articole din: POLITICĂ