Coronavirus - România: 706475 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Ion Iliescu: Am găsit în Radu Câmpeanu un partener pentru reconstrucția României

Wednesday, 19 October 2016, 21:11 Sursă: REALITATEA.NET

“Am aflat cu profundă tristețe vestea morții lui Radu Câmpeanu, fostul președinte al Partidului Național Liberal, om politic ce a marcat anii de început ai revenirii României la democrație. A fost un om dedicat ideii de servire a interesului public, un continuator al valorilor și proiectelor liberalismului românesc interbelic”, a scris președintele de onoare al PSD.

Ion Iliescu a mai scris pe blogul său că dezbaterea prezidențială din 1990, în care i-a avut drept contracandidați pe Radu Câmpeanu și Ion Rațiu, a fost “un model de demers public”.

“Am găsit în Radu Câmpeanu un partener pentru reconstrucția instituțională a României, pentru construirea unui climat politic normal, pentru revenirea României în concertul european, unde ne este locul. I-am respectat punctele de vedere și am colaborat atât în CPUN, cât și ulterior, în Parlament. Dezbaterea noastră, a celor trei candidați la Președinția României, în mai 1990, a fost un model de demers public, în care fiecare și-a susținut cu decență și tărie proiectele și viziunile despre viitorul țării.

Sunt alături de familie și de cei apropiați în această încercare și le transmit sincerele mele condoleanțe.

Dumnezeu să-l odihnească!

Ion Iliescu”, a conchis fostul președinte.

Radu Câmpeanu a încetat din viață miercuri, 19 octombrie, la vârsta de 94 de ani. 


Vezi mai multe


Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ