Coronavirus - România: 479634 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Iohannis, solicitări ferme către președintele Ucrainei privind învățământul în limba română

Friday, 24 November 2017, 13:40 Sursă: REALITATEA.NET

”Am avut o întâlnire bilaterală și evident că am pus imediat în centrul discuției tema învățământului pentru românii din Ucraina. În această chestiune am spus președintelui Poroșenkoe că tema pentru noi este extrem de importantă și că trebuie să găsim o soluție. Mi-a promis că va ține cont de toate recomandările venite de la Comisia de la Veneția”, a declarat Iohannis. 

A doua solicitare pe care șeful statului a avut-o a fost ca modificările care vizează învățământul în limba română să fie discutate înainte, prin întâlniri bilaterale. ”Porosenko a acceptat ambele solicitări și cred că vom evolua spre soluționare”, a declarat Iohannis.

Președintele a anunțat  că va merge la Kiev doar după ce se va rezolva problema învățământului în limba română. ”Vizita va fi discutată după ce rezolvăm problema învățământului în limba română. Eu am amânat vizita mea pentru a trage un semnal de alarmă serios că este o chestiune gravă, dar şi eu, şi alţii continuăm negocierile. Să nu-şi imagineze cineva că facem pe supăraţii şi nu mai vorbim”, a afirmat Klaus Iohannis.


Citeste totul despre:


Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ