Coronavirus - România: 217216 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Iohannis: Probabil prin iulie vom anunţa candidatul la Preşedinţie

Thursday, 29 May 2014, 11:56 Sursă: Mediafax

Klaus Iohannis a declarat, joi, într-o conferinţă de presă la Sibiu, că la întâlnirea de miercuri dintre liderii PNL şi PDL nu s-a discutat despre numele candidatului la Președinție, precizând că "acest subiect nu este acum în discuția despre partide".

El s-a declarat mulțumit că în urma discuțiilor de miercuri s-a ajuns la concluzii "esenţiale pentru România", respectiv că va exista un partid mare de dreapta și că PNL şi PDL vor avea candidat unic la Preşedinţie.

Întrebat dacă vor fi atrase şi alte partide în această construcţie, Iohannis a răspuns: "Deocamdată ne concentram pe aceste două mari partide (....)Posibil să fie atrase și alte partide".

El a mai spus că PNL şi PDL sunt partide "de ponderi sensibil egale, care doresc o fuziune fără să dispară programele unuia sau altuia, fără să dispară lideri politici, ba dimpotrivă, vor să obțină poziții mult mai grele".

Prim-vicepreşedintele demisionar al PNL Klaus Iohannis a adăugat că "prin iulie" ar trebui anunţat și candidatul la Președinție.

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, miercuri, că PDL şi PNL nu vor face o alianţă, ci "vor lucra pas cu pas pentru a ajunge la o mare construcţie de dreapta" prin fuziune.

El a spus că PNL şi PDL vor lucra "pas cu pas" să ajungă la "un mare partid de centru-dreapta", menţionând că este "destul de greu de crezut" că se va reuşi aceasta până la alegeri.

Blaga a precizat că se discută de "o fuziune", care să fie realizată "în timp".

Liderul liberal Crin Antonescu a menţionat, la rândul său, că, în urma discuţiei PNL-PDL de miercuri, s-a luat hotărârea de a construi împreună "un proiect care să implice un mare partid de dreapta într-un viitor cât mai apropiat".

"În urma acestei prime discuţii pe care delegaţiile partidelor noastre le-au purtat, în esenţă am luat hotărârea de a colabora, de a construi împreună un proiect politic solid, de durată, un proiect pentru România, un proiect care să implice un mare partid de dreapta într-un viitor cât mai apropiat, o construcţie pentru alegerile prezidenţiale, pentru administraţia locală şi pentru alegerile parlamentare, pentru o viitoare guvernare împreună", a spus Antonescu.
"Există principii şi valori fundamentale care ne unesc, există elemente programatice, există complementaritate şi există o voință politică pe care am exprimat-o şi am confirmat-o, am verificat-o astăzi împreună", a adăugat Crin Antonescu.


Vezi mai multe


Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ