Coronavirus - România: 217216 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Iohannis: Nu există circ între Palate. Nemulţumirile le discut cu premierul

Wednesday, 27 April 2016, 17:47 Sursă: REALITATEA.NET

"Vă felicit d-le ministru pentru acest mandat şi vă doresc mult succes. Fondurile europene pe care le poate accesa România sunt o mare oportunitate pentru noi. Aceste resurse vin să suplinească resursele noastre în zonele vitale.

Am avut o experienţă nu neapărat nefericită, dar care ne-a arătat în perioada 2007-1013 că anumite lucruri trebuie rezolvate repede, alte trebuie gândite. Eu cred că toată lumea a învăţat ceva din acea etapă bugetară.

O parte din munca care trebuia făcută s-a făcut, însă lucrurile nu s-au mişcat sufcient de repede. Este evident că această părere a avut-o şi primul ministru care a dorit să aibă un suflu nou prin propunere dvs. 

M-am referit în urmă cu câteva zile când am fost la Timişoara şi am făcut acolo o afirmaţie şi am făcut o referire la nemulţumirile pe care le am legate de Guvern


Aceasta a fost una dintre nemulţumirle mele că pe zona fondurilor europene lucrurile nu s-au micşat aşa cum ar fi trebuit.

O altă nemulţumire a fost situaţia creată când s-a lucrat pe actul normativ care ar fi trebuie să reglementeze salariile bugetare. Şi o altă nemulţumire şi care e în curs de rezolvare, situaţia de la Operă. Cred că au rămas puține greșeli imaginate care nu au fost făcute de ministrul Culturii în această chestiune.

Nu există nemulţumiri care duc la circ între palate sau la certuri între premier şi preşedinte. Noi lucrăm împreună şi le rezolvăm.", a fost mesajul transmis de Klaus Iohannis la învestirea ministrului fondurilor europene, Cristian Ghinea. 

Cristian Ghinea a depus jurământul de învestitură în funcția de ministru al Fondurilor Europene

La ceremonie au participat și premierul Dacian Cioloș, membri ai Cabinetului său, președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, consilieri prezidențiali.

Miercuri, șeful statului a semnat decretul privind numirea lui Cristian Ghinea în această funcție. El o înlocuiește pe Aura Răducu.

Cristian Ghinea, consilier de stat la Cancelaria prim-ministrului, a fost propus de premierul Dacian Cioloș marți.

Aura Răducu și-a depus demisia luni, la solicitarea premierului.


Vezi mai multe


Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ