Iohannis: Guvernarea PSD, un eșec de la un cap la altul. Au promis spitale, ce s-a întâmplat cu ele?

Tuesday, 16 April 2019, 15:39 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Președintele Klaus Iohannis a atacat dur guvernul PSD, în timpul unei ceremonii de decorare a unor instituții din domeniul medical.

Șeful statului a criticat aspru ”eșecul” guvernării PSD în domeniul Sănătății, dar și al Educației și Infrastructurii.

”Actuala guvernare PSD este un eșec de la un cap la altul. Au promis 8 spitale, sunt programe asumate, ce s-a întamplat cu ele? Ca si în educație, infrastructura s-a ales praful”, a spus Klaus Iohannis.

Președintele a atacat și campania desfășurată de ministrul Sănătății. ”Este revoltator ca ministrul Sănătății a pornit o campanie de informare în spitale. Ce fac guvernanti ca sa-i ajute, mai nimic, în afara unor acțiuni care nu sprijină”, a spus președintele.

„În ţara noastră sunt educaţi foarte mulţi tineri medici, dar ne confruntăm în continuare cu dezechilibre pe specialităţi, cu dezechilibre în distribuţia medicilor în urban-rural, dar şi între judeţe ori regiuni, iar exodul nu a fost stopat. Pesediştii guvernează încercând permanent să găsească ţapi ispăşitori pentru propriile eşecuri. Nu mai pot păcăli însă pe nimeni, în sănătate cu atât mai puţin. Dacă şi-ar fi propus în mod real să construiască sau să reabiliteze spitale în România, Guvernul nu ar fi trebuit decât să acceseze banii europeni. Avem la dispoziţie fonduri pe care PSD pur şi simplu nu vrea să le folosească“, a mai spus liderul de la Palatul Cotroceni. 

Președintele nu a uitat de asaltul PSD împotriva Justiției. ”Agenda publică este acaparată de problemele personale ale liderilor certați cu justiția”, a spus șeful statului.


Citeste totul despre:


Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri