Coronavirus - România: 3183 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

IOHANNIS: Este INADMISIBIL ca Ponta să declare cu fermitate ceea ce nu a declarat încă instanţa

Monday, 27 October 2014, 20:52 Sursă: REALITATEA.NET

"Cu siguranţă nu se tranşează nimic pe 18 noiembrie, decât se va judeca dacă, în principiu, recursul ANI este admisibil, adică dacă se va judeca speţa sau nu. Probabil, pe 18 noiembrie, instanţa va stabili admisibilitatea de principiu şi va da un termen la care se va dezbate această speţă. Din experienţa altor colegi primari care au primit termene (...), putem să ne gândim probabil la un termen de judecare undeva în primăvara lui 2015. Deci în 18 noiembrie nu se va judeca recursul", a spus Klaus Iohannis, la Realitatea TV, în emisiunea "Prime Time News".

Întrebat dacă şi-ar fi dorit să se fi tranşat acest proces înainte de 18 noiembrie, Iohannis a răspuns: "Cu siguranţă, fiindcă eu îmi cunosc dosarul, nu sunt în incompatibilitate, aşa cum susţine ANI. Nu-mi fac niciun fel de problemă, dar pentru campania electorală ar fi fost mai bine dacă dosarul ar fi fost finalizat înainte să înceapă campania. Acest dosar este folosit în campanie împotriva mea şi de primul ministru, şi de preşedinte, şi de alţi candidaţi care, în lipsă de idei proprii, folosesc această speţă pentru a mă ataca."

Totodată, întrebat dacă asta înseamnă că-i dăunează campaniei, liderul PNL a replicat: "Nu ştiu dacă îmi dăunează sau nu, dar nu ar fi fost absolut necesar să avem această chestiune. Aş fi preferat să discutăm pe programul meu, pe anumite proiecte pe care vreau să le pun în practică, mai degrabă decât despre acest dosar."

În opinia sa, faptul că Victor Ponta s-a pronunţat "într-o chestiune unde nu avea ce se pronunţa" trădează un "dispreţ" faţă de independenţa justiţiei.

"Trebuie să remarcăm că primul ministru s-a pronunţat într-o chestiune unde nu avea ce se pronunţa. Aflam astăzi de la televizor că, din Parlament, premierul a decretat, cum ar veni, că eu voi fi declarat incompatibil. Nu ştiu de unde are el această certitudine, poate aflăm azi-mâine că are un doctorat şi în materie de incompatibilităţi, cine ştie? Dar în niciun caz nu poate primul ministru al României să facă astfel de afirmaţii. Dacă Ponta era un simplu candidat, puteam s-o mai interpretăm ca şi campanie electorală. Dar este inadmisibil ca premierul României, în faţa camerelor de luat vederi, să declare cu fermitate ceea ce nu a declarat încă instanţa. Este inadmisibil şi, din acest motiv, noi am solicitat CSM-ului să se sesizeze pentru că nu putem lăsa astfel de afirmaţii în spaţiul public fără să reacţioneze cineva", a mai spus Iohannis.

"Domnul Ponta face astfel de afirmaţii care denotă un dispreţ faţă de independenţa justiţiei. Nu avea ce se exprima în această chestiune câtă vreme procesul este în derulare, cum s-a exprimat şi preşedintele, cu o zi înainte, aproape identic. Nu ştim foarte exact dacă au fost vorbiţi sau a fost o pură întâmplare", a încheiat Iohannis.
Alte articole din: POLITICĂ
Adaugă părerea ta
Alte articole din: POLITICĂ