Coronavirus - România: 695153 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Iohannis, după întâlnirea cu secretarul general NATO: Apărarea pe flancul estic, o prioritate

Thursday, 31 January 2019, 11:10 Sursă: REALITATEA.NET

”Am reconfirmat angajamentul nostru clar de a rămâne un aliat nu doar puternic, ci și de încredere. NATO este cea mai puternică alianță care a existat vreodată și pentru a rămâne așa este nevoie de multă muncă”, a spus Iohannis.

”România va continua să își îndeplinească toată responsabilitățile asumate. România s-a angajat să aloce pentru Apărare 2% din PIB și se va ține de această promisiune. O bună parte va merge către modernizarea Armatei”, a completat președintele.

Klaus Iohannis a mai spus că suntem pe deplin conștienți că aceste contribuții sunt absolut necesare în actualul context de securitate, inclusiv în vecinătatea noastră.

”Situația de securitate din zona noastră reprezintă o sursă de preocupare majoră pentru NATO”, a precizat acesta, adăugând că apărarea pe flancul estic reprezintă o prioritate.

Președintele mai spune că este nevoie de o colaborare NATO - Uniunea Europeană.

Jens Stoltenberg a precizat, de asemenea, că România deține o mare importantă în NATO, într-un mediu de securitate mai instabil.

”Trebuie să investim mai mult în Apărare și ne bucură planurile României de a investi 2% din PIB. Toate aceste contribuții fac NATO mai puternică”, a spus secretarul general al NATO.


Citeste totul despre:


Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ